Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) και η 4η Art Thessaloniki – International Contemporary Art Fair, 21-24/11/2019 με κοινό στόχο την καλλιτεχνική προώθηση νέων δημιουργών, ηλικίας μέχρι 33 χρόνων, και την ανάδειξή τους στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, θεσπίζουν –για πρώτη φορά φέτος- θεματική έκθεση και αντίστοιχο βραβείο νέων καλλιτεχνών με τίτλο “MATAROA”.
Μέσα από μια διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης με την υποβολή portfolio και αξιολόγησης των υποψηφίων από ειδική 5μελή επιτροπή, δίνεται η δυνατότητα σε 10 νέους καλλιτέχνες να εκθέσουν το έργο τους ατομικά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πλαίσιο της 4ης Art Thessaloniki Fair.
Η επιτροπή θα αναδείξει, ανάμεσα στα επιλεγμένα 10 portfolio, την πιο αξιόλογη συμμετοχή αποδίδοντας βραβείο χρηματικού ύψους 1.500 ευρώ, καθώς και δυο τιμητικές διακρίσεις ύψους 700 ευρώ/καθεμία. Επιπλέον, οι 10 επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα της Art Thessaloniki (www.art-thessaloniki.gr ) και στην ενότητα “Νέοι Δημιουργοί” της ιστοσελίδας της ΠΕΕΒΕ (www.peebe.gr), ενώ η θεματική έκδοση “MATAROA” θα φιλοξενήσει ειδικό αφιέρωμα για τον πρώτο βραβευθέντα.

Η πρωτοβουλία θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις, διαλέξεις, εκδόσεις.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: 30 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 10 ΕΠΙΛΕΧΘΕΝΤΩΝ: 15 Σεπτεμβρίου 2019