Πολιτιστικό Ημερολόγιο | Ιούλιος 2021

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser
Ζωγραφιά: Σπύρος Βασιλείου (1903-1985)
Η διαχειριστική ομάδα του Ημερολογίου της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος επιλέγει μεταξύ πολιτιστικών δρώμενων, εικαστικών εκθέσεων, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων και νέων εκδόσεων, και προτείνει:

[πατήστε τους τίτλους του κάθε άρθρου για να μεταφερθείτε στην εκάστοτε ιστοσελίδα]
ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 
6 Ιουνίου - 6 Σεπτεμβρίου 2021
Δήμος Θεσσαλονίκης - Διάφοροι Χώροι

Μουσική, θέατρο, αφιερώματα και εκδηλώσεις που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις συνθέτουν το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού, με το οποίο γίνεται η επανεκκίνηση του πολιτισμού στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που αρχίζει στις 9 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 6 Σεπτεμβρίου.
Στο 2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται 28 παραγωγές με τη συμμετοχή τριακοσίων και πλέον καλλιτεχνών επί σκηνής.
2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου
5 Ιουλ - 29 Ιουλ 2021
Φρούριο Επταπυργίου
 
Το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ αποτελείται από πέντε παραγωγές που φέρουν την σφραγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται και από μια διεθνή παραγωγή, από ένα μεγάλο λυρικό θέατρο της Αγίας Πετρούπολης. Συνολικά είναι 6 παραγωγές με 10 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί.
7ο Φεστιβάλ Δάσους
15 Ιουν - 29 Σεπτ 2021
Διάφοροι χώροι
 
Η εξαιρετική στιγμή της έναρξης του Φεστιβάλ Δάσους, που πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά, έφτασε. Οι καλλιτέχνες θα «συναντηθούν» και πάλι με τους θεατές και όλοι μαζί – τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας - ετοιμαζόμαστε να χαρούμε ένα πολιτιστικό καλοκαίρι γεμάτο παλμό και συγκίνηση. Ραντεβού στο Θέατρο Δάσους και στο Θέατρο Γης με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα μας «ταξιδέψει» και φέτος, προσφέροντάς μοναδικές θεατρικές και μουσικές βραδιές.
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
5 Ιουλ - 28 Ιουλ 2021
Μονή Λαζαριστών

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με τις εκδηλώσεις του, στην αυλή του επιβλητικού κτιρίου, εδώ και πολλά χρόνια κάνει κάποιες νύχτες του καλοκαιριού να μοιάζουν διαφορετικές.

Το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, σε άλλη μία κρίσιμη χρονιά για τα ζωντανά θεάματα. Με ένα πολυσυλλεκτικό και ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα συνεχίσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι με ασφάλεια τους θεατές, τηρώντας όλα τα υγειονομικά  πρωτόκολλα και τους κανόνες ασφαλείας.

Sani Festival
10 Ιουλ - 21 Αυγ 2021
Sani Resort
 
Tο Sani Festival επιστρέφει θεαματικά μετά από μια περίοδο παύσης, να μας θυμίσει τη δύναμη της μουσικής, τη σημασία της επανεκκίνησης, την αξία της συνάντησης.
Αυτό το καλοκαίρι, ο Λόφος της Σάνης, στο μαγευτικό Sani Resort στη Χαλκιδική, θα φωτιστεί ξανά, θα γίνει και πάλι το σκηνικό των θερινών μας μουσικών συναντήσεων, το σημείο όπου η θάλασσα, ο ουρανός και το πράσινο συνυπάρχουν αρμονικά. Και τα στοιχεία αυτά δημιουργούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που είναι ικανές να δώσουν δύναμη στο άκουσμα της τέχνης και να δημιουργήσουν εμπειρίες «μυσταγωγίας», να συνθέσουν ξανά την μαγεία του Sani Festival που έχει αφήσει το στίγμα του στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Έκθεση "Ιβάν Κλιούν
Υπερβατικά τοπία. Ιπτάμενα γλυπτά. Φωτεινές σφαίρες."

2 Ιουl - 19 Σεπτ 2021
MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

Υπερβατικά τοπία, ιπτάμενα γλυπτά, φωτεινές σφαίρες, σχήματα, φόρμες, σχέδια, μελέτες χρωμάτων με αποκορύφωμα ένα εκτυφλωτικό κόκκινο φως, αλλά και παραστατικές και ταυτόχρονα συμβολικές μορφές, συνθέτουν τη μεγάλη, πρώτη διεθνή έκθεση με αντικείμενο το έργο και τη ζωή του Ιβάν Κλιούν (Ιβάν Βασίλιεβιτς Κλιούν, γεννημένος Κλιουνκόφ, Μπολσίε Γκόρκι, 1873 - Μόσχα, 1943).

Ο Ιβάν Κλιούν εκπροσωπείται στη συλλογή Κωστάκη με 383 έργα τέχνης (πίνακες και σχέδια) και ένα μοναδικό αρχειακό υλικό (γράμματα, χειρόγραφα, λιθογραφικές εκτυπώσεις, διδακτικό υλικό κ.λπ.). Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Heritage Art Foundation στη Μόσχα, του Συλλόγου Υποστηρικτών του Μουσείου και του The Malevich Society, καταγράφει την καλλιτεχνική ζωή αυτού του σημαντικού Ρώσου ζωγράφου, γλύπτη, συγγραφέα και δασκάλου.
Σύμβολα της Επανάστασης του 1821
Ιούλιος - Οκτώβριος 2021
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
 
Η έκθεση «Σύμβολα της Επανάστασης του 1821» φιλοξενείται στον 2ο όροφο του Τελλογλείου Ιδρύματος. Συνιστά συνεργασία της Επιτροπής ΑΠΘ για το 1821 με τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Παρουσιάζει τεκμήρια από τη Συλλογή Ιωάννη Τρικόγλου, που βρίσκεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Μέσα από 56 έργα (λιθογραφίες, επιζωγραφισμένες λιθογραφίες και χαρακτικά), που βασίζονται σε πίνακες των Karl Krazeisen, Peter von Hess κ.ά., ξεδιπλώνονται πτυχές του Αγώνα, μέσα από τη ματιά καλλιτεχνών, που έζησαν από κοντά τα γεγονότα ή γνώρισαν τους πρωταγωνιστές τους. Η σχεδιαστική δεξιοτεχνία συναντά την ιστορική αφήγηση κι ο θαυμασμός την εξιδανίκευση και τον αφηρωισμό των προσώπων, που ηγήθηκαν της Ελληνικής Επανάστασης.
Project "Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα" 
24 Ιουν - 26 Σεπτ 2021
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
 
Επιχειρώντας να διερευνήσει τους πολλαπλούς όρους (κοινωνικούς, πολιτισμικούς, ψυχολογικούς) με βάση τους οποίους διαμορφώνονται οι ταυτότητες, το project-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» οργανώνεται από την RUNONART και παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη σε μορφή εγκατάστασης, από τις 24 Ιουνίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021, προσκαλώντας πέντε Ελληνίδες καλλιτέχνιδες να δημιουργήσουν νέα έργα περφόρμανς και να μοιραστούν την καλλιτεχνική έκφραση και τις ιδέες τους σχετικά με την ιδέα της πολυπρισματικότητας του είναι.
Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης "Μεταβάσεις"
23 Ιουν - 17 Αυγ 2021
Λαογραφικό, Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης
 
Το Balkan Art Festival (BAF Contemporary) είναι ένας νέος καλλιτεχνικός θεσμός, που δημιουργήθηκε το 2019, με όραμα τη χαρτογράφηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας των Βαλκανίων. Στόχος του διεθνούς φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο καλλιτεχνών και φορέων προωθώντας τον δημιουργικό διάλογο και την εξωστρέφεια, καθώς και να συγκροτήσει ένα αρχείο καλλιτεχνών, καταγράφοντας τις αναδυόμενες εξελίξεις της σύγχρονης τέχνης στα Βαλκάνια. Το κύριο γεγονός του φεστιβάλ είναι η ετήσια έκθεση, που πραγματοποιείται σε διαφορετικές πόλεις των Βαλκανίων. Το 2021, η έκθεση «Μεταβάσεις»  παρουσιάζεται στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης (Θεσσαλονίκη) και στο MuzeulSatuluiBănătean (Τιμισοάρα).
ΜΟΥΣΙΚΗ
Avantgarde Ensemble "Medalion Astor Piazzolla"
15 Ιουλίου 2021
Πλατεία Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Μία συναυλία με αφορμή τον εορτασμό 100 χρόνων από τη γέννηση του Astor Piazzolla με το Ensemble Avantgarde και τον διεθνούς φήμης σολίστ μπαγιάν R. Salvalaio.
Violin & Viola Duo "Madrigals"
22 Ιουλίου 2021
Πλατεία Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Καλοκαίρι στο Μέγαρο 2021 θα δούμε την συναυλία των Violin & Viola Duo: Madrigals.
Emanuel Salvador – Βιολί: Το μουσικό περιοδικό ‘The Strad’ τον περιέγραψε ως έναν από τους καλύτερους Πορτογάλους βιολονίστες της γενιάς του. Ο Emanuel Salvador έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις ως σολίστ βιολιού, μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου και Διευθυντής Ορχήστρας σε τέσσερις ηπείρους.
Emilia Goch Salvador – Βιόλα:
Το 2005 η Emilia Goch αποφοίτησε με διάκριση από την Ακαδημία Μουσικής “Ignacy Paderewski” του Poznań (Πολωνία), όπου σπούδασε Βιόλα στην τάξη του Dominik Rutkowski.
Ζορμπάς, ο ελεύθερος Έλληνας
25 Ιουλίου 2021
Φρούριο του Επταπυργίου
 
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το Φεστιβάλ Επταπυργίου, σε συνεργασία με την Κ.Ο.Θ., φέρνει κοντά τρεις θρύλους της ελληνικής κουλτούρας: το Νίκο Καζαντζάκη και τον Αλέξη Ζορμπά, στη σουίτα του Μίκη Θεοδωράκη από το μπαλέτο 'Ζορμπάς'.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη 'Δωδεκανησιακή Σουίτα αρ.1' του Γιάννη Κωνσταντινίδη και το 'Δειλινό' του Γιώργου Αξιώτη.
Giacomo Puccini "Tosca"
5 Ιουλ - 15 Ιουλ 2021
Φρούριο του Επταπυργίου
 
Από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου, η όπερα «Tosca» αποτελεί φέτος την κεντρική παραγωγή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021.
Πρόκειται για μια τραγική, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ, ιστορία, με πολιτικό φόντο, όπου τρεις δραματικές φιγούρες μπλέκονται σ’ ένα λαβύρινθο αγάπης, ζήλιας, αλλά και σκοτεινών πόθων.
Σε συμπαραγωγή με την Διεύθυνση Τουρισμού Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το ΚΘΒΕ.
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μουσική διεύθυνση ΛΙΖΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
10 χρόνια Opera Chaotique "Το Καμπαρέ του κόσμου"
7 Ιουλίου 2021
Ελληνίς (θερινός)
 
Με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique έχουν καταφέρει  στα δέκα χρόνια παρουσίας τους στην ελληνική σκηνή να είναι ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος

Με την γνωστή αισθητική που τους χαρακτηρίζει, οι Tenorman & Voodoo Drummer αναμιγνύουν διαφορετικά είδη τέχνης μεταξύ τους. Μεγάλες επιτυχίες από την όπερα,   το μιούζικαλ ,την τζαζ και τον κινηματογράφο , την ποπ και το ροκ, αναμιγνύονται  με τις αγαπημένες μελωδίες Ελλήνων συνθετών ενώ θεατρικοι αυτοσχεδιασμοι  και τρελα πειραγμενες διασκευες  δημιουργούν ένα  ανεπανάληπτο show.
ΘΕΑΤΡΟ
"Lemon" του Alessandro Baricco
29 Ιουλίου 2021
Θέατρο Δάσους
 
Το απόλυτα πετυχημένο θεατρικό πείραμα του Μελαχρινού Βελέντζα, το «Lemon» θα ταξιδέψει στο Θέατρο Δάσους την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Δάσους 2021, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας.

Μία θεατρική εμπειρία που δεν συγκρίνεται και αγαπήθηκε ήδη από το κοινό της Θεσσαλονίκης στην προηγούμενη παρουσίασή της το 2020 σε χειμερινό θέατρο της πόλης.

Η συγκλονιστική ιστορία του -από επιλογή- έγκλειστου πιανίστα 1900 παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο με χιούμορ και συγκίνηση, να διαδέχονται το ένα το άλλο.
 
Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει την παραγωγή του, «Ταξίδι μιας Μεγάλης Μέρας μέσα στη Νύχτα» την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου και μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών στην ερμηνεία των χαρακτήρων.

Η ιστορία που έπλασε ο Ευγένιος Ο Νηλ διαδραματίζεται σε μια εξοχική κατοικία στο Κονέκτικατ της Νέας Υόρκης, τον Αύγουστο του 1912 και το παρέδωσε στο κοινό το 1941, ξεδιπλώνοντας την ιστορία της Ιρλανδικής οικογένειας Τάϊρον.
"Οθέλλος" του William Shakespeare
5 Ιουλ - 9 Ιουλ 2021
Θέατρο Κήπου

Η παράσταση «Οθέλλος» με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο έρχεται στο Θέατρο Κήπου από την Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης και στο Θέατρο Δάσους την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 για το 7ο Φεστιβάλ Δάσους .

“Ο Ιάγος μισεί τον Οθέλλο και θέλει να τον εκδικηθεί, γιατί διάλεξε τον Κάσσιο και όχι εκείνον για υπασπιστή του. Δηλητηριάζει το μυαλό του Οθέλλου με την υποψία ότι η Δυσδαιμόνα και ο Κάσσιος έχουν ερωτική σχέση. Ο Οθέλλος βυθίζεται στην τρέλα της ερωτικής ζήλιας. Το μίσος του Ιάγου οδηγεί τον Οθέλλο στον όλεθρο…”

"Μήδεια" του Μποστ
23 Ιουλίου 2021
Ανοικτό Θέατρο Συκεών "Μάνος Κατράκης"

Ανατρεπτική και διαχρονικά σατιρική, η Μήδεια του Μποστ έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης” την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο της θερινής περιοδεία της στην Ελλάδα.

Ο απολαυστικός Μάκης Παπαδημητρίου στο ρόλο της παιδοκτόνου μάνας και δίπλα τους ένα σύνολο εξαιρετικών καλλιτεχνών, υπό τη σκηνοθετική επίβλεψη του Νικορέστη Χανιωτάκη.
Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.
ΒΙΒΛΙΟ
Ρίζες και θεμέλια. Οδόσημα της Ιστορίας του Ελληνισμού
Ευθυμίου Μαρία / Προβατάς Μάκης
Εκδόσεις Πατάκη

Στο βιβλίο αυτό, μέσα από τις συζητήσεις της καθηγήτριας Ιστορίας Μαρίας Ευθυμίου με τον Μάκη Προβατά, προσεγγίζεται ο Ελληνισμός από τις απαρχές του μέχρι σήμερα, ανιχνεύονται οι ρίζες, τα θεμέλια και τα οδόσημα της Ιστορίας του.
Πίσω από ημερομηνίες και γεγονότα υπάρχουν καιροί και χώροι πολύ μεγαλύτερης σημασίας. Υπάρχουν κομβικά πρόσωπα και συμβάντα που δεν είναι πάντοτε τα προφανή.
«Πρόσεξις», κατά τον Πλάτωνα, είναι η προσπάθεια της ψυχής να μάθει. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με βαθιά πρόσεξη.
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων
Μαγδαληνή Αναστασίου
Εκδόσεις Ροπή
 
 Χάρη σε μία τρικυμία το α΄ μισό του 1 ου αιώνα π.Χ., ένα αρχαίο πλοίο, γεμάτο με πολύτιμα αντικείμενα, βυθίστηκε και χάρη σε μία άλλη τρικυμία το 1900 Συμιακοί σφουγγαράδες εντοπίζουν το αρχαίο ναυάγιο και αφιερώνουν τη ζωή τους στην ανέλκυση των πολύτιμων ευρημάτων. Χάρη σε όλα αυτά, έχουμε την τύχη να έχει διασωθεί ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Η μακρόχρονη έρευνά του άφησε άναυδη την επιστημονική κοινότητα. Παγκοσμίως πλέον σήμερα, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελεί τον μοναδικό μας μάρτυρα για το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο της αρχαίας ελληνικής αστρονομίας και μηχανικής.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, την Κεντρική Βιβλιοθήκη – Κέντρο Πληροφόρησης Α.Π.Θ., το Τελλόγλειο Ίδρυμα εκθέτει στον α´ όροφο πορτρέτα των μορφών του αγώνα, πίνακες, έγγραφα, αντικείμενα, χάρτες και σπάνιο αρχειακό υλικό που ζωντανεύει την εποχή και τους πρωταγωνιστές της.

Το πρόγραμμα διάρκειας ενενήντα λεπτών, περιλαμβάνει την εισαγωγή στη θεματική της έκθεσης υπό τη μορφή διαλόγου και ερωταπαντήσεων και ένα μικρής διάρκειας εργαστήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν μικρές ιστορίες με πρωταγωνιστές της ελληνικής επανάστασης κι όχι μόνο. Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά θα φτιάξουν μικρές κατασκευές εμπνευσμένες από την Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
"Ο Πέτρος και ο λύκος" του Σεργκέι Προκόφιεφ
18 Ιουλίου 2021 - 19 Ιουλίου 2021
Θέατρο Κήπου
Το μαγευτικότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο Λύκος» στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας σε όλη την Ελλάδα, θα απολαύσουμε στο θέατρο Κήπου την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, με πρωταγωνιστή τον Ρένο Χαραλαμπίδη.

Μαζί του, ζωντανά στη σκηνή θα βρίσκονται πέντε μουσικοί και 7 μουσικά όργανα δημιουργώντας μια θεατρική προσέγγιση του παραμυθιού, με στοιχεία χοροκίνησης, τραγουδιών βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών, που στόχο έχει την καλύτερη πρόσλη
κής και των μουσικών οργάνων, από τα παιδιά μέσω της θεατρικής παράστασης.
Facebook
Website
Copyright © 2021 Cultural Society All rights reserved.

info@peebe.gr

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Thessaloniki PhotoΒiennale 2021

Η Πολιτιστική Εταιρεία, στο πλαίσιο του άξονα δράσης MATAROA, ενώνει τις δυνάμεις της με το MOMus-ΜΦΘ για την ανάδειξη πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων φωτογράφων!

Έκθεση & Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών ‘‘MATAROA’’ 2021

Η Πολιτιστική Εταιρεία και η 5η Art Thessaloniki – International Contemporary Art Fair, με στόχο την καλλιτεχνική προώθηση νέων δημιουργών και την ανάδειξή τους στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, διοργανώνουν την δεύτερη θεματική έκθεση και αντίστοιχο βραβείο νέων καλλιτεχνών με τίτλο ‘MATAROA’.

“Θεσσαλονίκη: Οι Θησαυροί της UNESCO”

Ένα μοναδικό ιστορικό ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την σημασία των δεκαπέντε μνημείων της Θεσσαλονίκης, που έχουν χαρακτηρισθεί από την UNESCO ως χώροι Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.