Πολιτιστικό Ημερολόγιο | Φεβρουάριος 2023

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser
Η διαχειριστική ομάδα του Ημερολογίου της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος επιλέγει μεταξύ πολιτιστικών δρώμενων, εικαστικών εκθέσεων, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων και νέων εκδόσεων, και προτείνει:

[πατήστε τους τίτλους του κάθε άρθρου για να μεταφερθείτε στην εκάστοτε ιστοσελίδα]
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: BEING AS COMMUNION
 04 Φεβ - 21 Μαϊ 2023
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ, Επταπύργιο, Γενί Τζαμί, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Γυάλινο περίπτερο «Κήπου Γλυπτών» (παραλία), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2)

Η κεντρική έκθεση της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης προτείνει μια επανεξέταση: μια επανεξέταση της ζωής ως κοινωνίας, αλλά και της συν-ύπαρξης ως ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων που βιώνουμε. Το ζήτημα της συν-ύπαρξης εξετάζεται  μέσα από τα έργα 28 καλλιτεχνών/έχνιδων που εστιάζουν σε ποικίλες μορφές συνδιαλλαγής μεταξύ διαφορετικών υποκείμενων, ζώντων και νεκρών, ειδών και περιβαλλόντων. Η έμφαση μετατίθεται πια στις πρακτικές της φροντίδας, της αγάπης, του μοιράσματος, της αλληλοϋποστήριξης και της συμπεριληπτικότητας ως στάσεις ζωής. Καλλιτεχνικές ομάδες, και καλλιτέχνες/ιδες ερευνούν τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας σε οικοσυστήματα που απειλούνται, τα πιθανά σενάρια βιώσιμης αλλά και ομαλής συμβίωσης, και τον βαθμό στον οποίο μπορούμε να μάθουμε να μην επιβάλλουμε τον εαυτό μας στον κόσμο γύρω μας.

GRACELAND
Ο Θρίαμβος μιας αβέβαιης πορείας

έως 23 Απριλίου 2023
ΜΟΜus - Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Σε μία εποχή που η κρισιακή συνθήκη λαμβάνει οντολογικές διαστάσεις, η επιστροφή στα ιδεώδη του ανθρωπισμού και σε ένα «βραδύτερο» παρελθόν μέσα από την κριτική μιας δίχως τέλος προόδου, την επανασύνδεση με τα μέσα παραγωγής, την επανεκτίμηση του μόχθου της παραγωγικής διαδικασίας και την επαναφορά της σχέσης ανθρωπότητας και φύσης, φαντάζουν ως διέξοδος από την αβεβαιότητα. Στο πλαίσιο αυτό τρεις γυναίκες εικαστικοί, εκκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, δημιουργούν με ποικίλα εικαστικά μέσα, ένα συλλογικό έργο εν εξελίξει, έναν κοινό τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης και προσκαλούν το κοινό σε μια εμβυθιστική εμπειρία. Σε αντίθεση με την μηχανιστική θεώρηση που θέλει τη φύση ως κάτι διαφορετικό από το κυρίαρχο, που πρέπει να κατακτηθεί και να υποταχθεί, στη Graceland η φύση προσεγγίζεται με σεβασμό και της αποδίδονται ξανά οι μαγικές ιδιότητες της τροφοδότριας μάνας.

ΑΡΧAΙΟΛΟΓΙΚO ΜΟΥΣΕIΟ ΘΕΣΣAΛΟΝIΚΗΣ:
60 ΧΡOΝΙA | 60 ΣΤΙΓΜEΣ

έως 31 Οκτωβρίου 2023
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τιμά την επέτειο των 60 χρόνων ιδρύσεώς του με μια έκθεση που φωτίζει 60 εμβληματικές στιγμές της ιστορικής διαδρομής του μεγαλύτερου και παλαιότερου αρχαιολογικού μουσείου του βορειοελλαδικού χώρου. Η εκθεσιακή αφήγηση ακολουθεί μια χρονογραμμή που ξεκινά από την αρχή αυτής της διαδρομής και διανύοντας 60 σταθμούς φτάνει στο σήμερα. Πάνω της υφαίνεται ένας σύνθετος ιστός που με προβολές και αναδρομές στον χρόνο διευρύνει κάθε φορά το κάδρο και συμπλέκει το παρελθόν με το παρόν με τρόπο δυναμικό. 

Περιοδική έκθεση με τίτλο «Κάμπος/Πεδίο: η ενέργεια του κενού»
έως 12 Μαρτίου 2023
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Η έκθεση Κάμπος/Πεδίο: η ενέργεια του κενού στην Πτέρυγα Περιοδικών Εκθέσεων «Κ. Κρόκος» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού λειτουργεί ως ένα σημείο διασύνδεσης του παρελθόντος και του παρόντος ή τουλάχιστον της ανανεωτικής ανάγνωσης των δύο αυτών ιστορικών όρων μέσα από σύγχρονες προσεγγίσεις. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες με ποικιλόμορφες εικαστικές εκφράσεις (ζωγραφική, εγκαταστάσεις, βίντεο, αντικείμενα, ψηφιακά έργα) αναπτύσσουν σύγχρονες ιδέες του πεδίου και σε όσα αυτό μπορεί να παραπέμπει στο σύγχρονο πλαίσιο. Παράλληλα γίνεται αναφορά σε διαχρονικά ιστορικά παραδείγματα έργων που παραπέμπουν στην έννοια του κάμπου ή του πεδίου.

Black Or White Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα 8
έως 22 Φεβρουαρίου 2023
Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ

30 μοναδικές ευρηματικές δημιουργίες που υπηρετούν τη θεματική BlackOr*White, μας περιμένουν για να δούμε από κοντά τις λεπτομέρειές τους και τα απίθανα υλικά τους, μέσα από το ανεπανάληπτο στυλ των δημιουργών τους. Η τέχνη, η μόδα, η δημιουργικότητα και η περιβαλλοντική συνείδηση σε μια έκθεση που αξίζει το ενδιαφέρον και σίγουρα θα κεντρίσει την περιέργειά σας.
Σχεδιαστές: Γιάννα Πώλα, Ράνια Αφεντούλη, Σοφία Γεωργιάδου, Νίκος Γλαβίνας, Νίκος Καραγιαννίδης, Μιχάλης Τσόκλης, Μπερνάρ Κουόμο, Βασιλική Μικρού, Νικολέτα Τσικώτη, Αγγελική Ταλιαδούρου, Κρίστυ Αργυροπούλου, Γεωργία Σταυρίδου, Ειρήνη Μητούδη, Κατερίνα Σολομού, Μυρτώ Ραφαηλίδη Ζήκα, Λιζέττα Φώτογλου

*Or στα γαλλικά = Χρυσό

ΘΕΑΤΡΟ
ΠΡΑΓΑ
έως 19 Φεβρουαρίου 2023
Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Το γέλιο, η συγκίνηση και οι μεγαλύτερες αλήθειες που «κρύβουν» οι ανθρώπινες σχέσεις… πρωταγωνιστούν στη παραγωγή του ΚΘΒΕ με τίτλο «Πράγα» του Javier de Dios (Χαβιέρ δε Διός), σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία Θέμη Θεοχάρογλου. Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά, το φως και τα σκοτάδια που μας συντροφεύουν.

Γη του Πόντου
έως 5 Φεβρουαρίου 2023
Ράδιο Σίτυ

«Καιρό τώρα το κοινό διψάει για την αφήγηση της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αγκαλιάζοντας με θέρμη κάθε θεατρική παράσταση και τηλεοπτική σειρά με θεματική που ακουμπάει στο δράμα που έζησε με τη Μικρασιατική καταστροφή. Αν όχι φέτος πότε, θα ήταν ιδανικότερη χρονιά για να δούμε στη Θεσσαλονίκη, πόλη-αποδέκτη του μεγαλύτερου κύματος των Ποντίων προσφύγων, μία παράσταση για τη γη του Πόντου και τους ανθρώπους της; Και μάλιστα σε ένα θέατρο στολίδι για την πόλη και το μοναδικό ίσως ικανό να φιλοξενήσει μία υπερπαραγωγή αυτού του βεληνεκούς. Και ποιο καλύτερο βιβλίο για να μιλήσει κανείς για όσα συνέβησαν, από τη «Γη του Πόντου», το αυτοβιογραφικό ιστορικό αριστούργημα του σπουδαίου και τόσο αγαπητού στο κοινό λογοτέχνη, δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά;

Μάγισσες – Αυτή η Ιστορία (δεν) είναι δική μας
από 03 Φεβρουαρίου 2023
Θέατρο Τ

«ΜΑΓΙΣΣΕΣ: Αυτή η Ιστορία (δεν) είναι δική μας». Δύο αεικίνητες ηθοποιοί, η Άννα Ρίζου και η Υρώ Τσάμογλου, ζωντανεύουν επί σκηνής ιστορίες γυναικών από το χθες και το σήμερα, σε μια παράσταση θεάτρου της επινόησης (devised theatre) που εστιάζει στον παραλογισμό της πατριαρχίας ανά τους αιώνες, υπεύθυνο για τη βία που ασκούνταν και ασκείται στα γυναικεία σώματα.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
03 έως 19 Φεβρουαρίου 2023
Θέατρο Αμαλία

Ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού που του ζητά μία συνέντευξη για το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η “συνέντευξη” αυτή, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η πόλη της Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, που έφυγε από κοντά μας πριν τρία χρόνια, σε μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.Τρεις βασικοί συνεργάτες του σπουδαίου συνθέτη, ο Γιάννης Κότσιρας η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θύμιος Παπαδόπουλος ανατρέχουν στα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Τραγούδια “κοινού αισθήματος” όπως έλεγε ο Θάνος, τραγούδια που πολλές γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ΄ αυτό τον τρόπο διαχρονικά.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ
10 Φεβ 2023
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

To κοντσέρτο για βιολί του Έλγκαρ είναι διάσημο για το πέπλο μυστηρίου που το περιβάλλει, σχετικά με ένα κρυφό μήνυμα αγάπης του συνθέτη, προς ένα πρόσωπο που υποδηλώνεται με πέντε τελίτσες. Μέσα από διάφορους συμβολισμούς ο λάτρης των αινιγμάτων Έλγκαρ υποδεικνύει το πρόσωπο στο οποίο «κλείδωσε η ψυχή του». 

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C
10 & 11 Φεβρουαρίου 2023
Βlock 33
 
Οι εμφανίσεις του Γιάννη Αγγελάκα με τους 100°C, μοιάζουν περισσότερο με γιορτή παρά με συναυλία. Όλοι τους δημιουργικοί, ανατρεπτικοί και κυρίως ανήσυχοι, μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τις "Τρύπες" και έχει τελευταία στάση τον δίσκο "Έχω κέφια" που κυκλοφόρησαν το 2022.
ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ - ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ
14 Φεβ 2023
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

TΜια ατμοσφαιρική παράσταση μουσικής και λόγου, αφιερωμένη στους Καταραμένους ποιητές και στους ανεκπλήρωτες έρωτες που έζησαν. Μπωντλαίρ, Ρεμπώ, Βερλαίν, Πόε, Καρυωτάκη, Λαπαθιώτη, Πολυδούρη: τα ακατέργαστα “διαμάντια” που συνηθίζουμε να αποκαλούμε “καταραμένους ποιητές”. Έζησαν στο ημίφως, πήγαν μέχρι το τέρμα της άρνησης, αναζήτησαν τη χαμένη αθωότητα μέσα από τις σκοτεινές διαδρομές της ποίησης. Οι “καταραμένοι” εναντιώνονται σε κοινωνικά “πρότυπα”, και πολεμούν με το μόνο όπλο που έχουν. Γράφουν ποίηση και προκαλούν με την  πολύπαθη και πολυτάραχη ζωή τους.
Μια ατμοσφαιρική βραδιά ποίησης, μια παράσταση μουσικής και λόγου, που θα απογειωθεί από τις ερμηνείες του Αλκίνοου Ιωαννίδη και τις αφηγήσεις του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ- Αχ Αγάπη 
11, 12 & 16 Φεβρουαρίου 2023
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Ο κορυφαίος ερωτικός τραγουδιστής και συνθέτης θα μας χαρίσει δυο αξέχαστες βραδιές με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνή του και τις μοναδικές ερμηνείες του έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος ανεξίτηλα στη συνείδηση του κοινού τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει. Πάντα με μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, κατάφερε να έχει μια συγκινητική απήχηση στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.
ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ
22 Φεβρουαρίου 2023
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Ο Ψαραντώνης, ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής, ο οποίος έχει εμπλουτίσει με τους ήχους και τις ερμηνείες του την Κρητική, τη Μεσογειακή και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά έρχεται για μια μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να  μας αφηγηθεί αρχέγονες και ταυτόχρονα σύγχρονες μουσικές ιστορίες.
Χαρακτηριστική μορφή της Κρήτης και «Πρώτος λυράρης της Ελλάδας», είναι ο μεγαλύτερος ανανεωτής της παράδοσής μας. Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας  ταξιδέψει  με  την μουσική που του έμαθαν οι Θεοί και θα μας κάνει «να νιώσουμε τον παλμό ... αυτό που είναι η Μουσική.»
ΧΟΡΟΣ
ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ: ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ του ΣΑΙΞΠΗΡ
11 Φεβ- 12 Φεβ 2023
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ένα χορευτικό σύμπαν εμπνευσμένο από το ομώνυμο ρομαντικό σαιξπηρικό δράμα. Ερωτικά τρίγωνα, μαγικές παρεμβάσεις, πάθη, ξόρκια, ξωτικά και ανεκπλήρωτοι πόθοι συνθέτουν μία ονειρική νύχτα μαγείας.

ΒΙΒΛΙΟ
Λογοτεχνία και Τραύμα
Βασιλική Σελιώτη
Εκδόσεις Επίκεντρο
 

Προ­νο­μι­α­κά αφη­γη­μα­τι­κό πε­δίο η λο­γο­τε­χνία όχι μό­νο λει­τουρ­γεί ως ένα ανα­κου­φι­στι­κό απο­θε­τή­ριο της εμπει­ρί­ας εκεί­νων που επι­βί­ω­σαν από με­γά­λα συλ­λο­γι­κά τραύ­μα­τα, αλ­λά, ταυ­τό­χρο­να, με­τα­τρέ­πει τα τραύ­μα­τα αυτά σε κε­φά­λαιο λό­γου με δι­αρ­κή πα­ρου­σία στη δη­μό­σια ζωή. Το βι­βλίο ασχο­λεί­ται ακρι­βώς με ένα τέ­τοιο συλ­λο­γι­κό τραύ­μα και τη λο­γο­τε­χνι­κή αντα­πό­κρι­ση σ¹ αυτό. Πρό­κει­ται για τα γε­γο­νό­τα του 1974 στην Κύ­προ, το πρα­ξι­κό­πη­μα και την τουρ­κι­κή στρα­τι­ω­τι­κή εισβο­λή που το ακο­λού­θη­σε. Το βι­βλίο τι­μή­θη­κε με το «Κρα­τι­κό Βρα­βείο Με­λέ­της (Μο­νο­γρα­φί­ας)/Δο­κι­μίου για τη Λο­γο­τε­χνία 2021» από το Υφυ­πουρ­γείο Πο­λι­τι­σμού της Κυ­πρι­α­κής Δη­μο­κρα­τί­ας.

 

Εμμανουήλ και Αικατερίνη
Ρέα Γαλανάκη
Εκδόσεις Καστανιώτη

Σ' αυτό το μυθιστόρημα αναζητώ ποιοι υπήρξαν οι «γνωστοί-άγνωστοι» γονείς μου - όπως συνήθως είναι οι γονείς. Τι διαμόρφωσε τον Εμμανουήλ και την Αικατερίνη πριν παντρευτούν, πριν τους γνωρίσω, πριν συγκρουστούμε με σφοδρότητα, πριν συμφιλιωθούμε αργότερα. Από πού άντλησαν εκείνο το φορτίο πολιτισμών, νοοτροπιών, συμπεριφορών, ακόμη και ιστορικής οπτικής, που μοιραία μου κληροδότησαν. Αναζήτηση επιτρεπτή, αν όχι και απαραίτητη στην ώριμη ηλικία ενός παιδιού, ενός συγγραφέα - όπως είναι πλέον η δική μου. Παραδόξως, μόνο τώρα αφέθηκαν σε εξομολογήσεις τα κατάλοιπα των νεκρών γονέων, μόνο τώρα αποκρίθηκαν στις ερωτήσεις μου οι παλιές μαυρόασπρες φωτογραφίες τους. 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νοησις με τίτλο Robotics in space απευθύνεται σε παιδιά Δ΄ Δημοτικού έως Β΄ Γυμνασίου και υλοποιείται το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου 2023. Το πρόγραμμα NOESIS Space Tech by Robotixlab, είναι μία σειρά ανεξάρτητων θεματικών εργαστηρίων (Robotics in space, Electronics, Video Games Coding, 3D modelling – 3D printing) με κοινό θέμα την τεχνολογία του διαστήματος. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 2 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία.

ΜΠΑΛΕΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΟΔΗΣΣΟΥ: Η ΧΙΟΝΑΤΗ & ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ
04 Φεβ & 05 Φεβ 2023
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ένα ιστορικό μπαλέτο, που εδρεύει σε μια από τις σπουδαιότερες όπερες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη μετά τα συνεχόμενα sold out στο Ηρώδειο με την Ζιζέλ και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Χιονάτη. Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού και η διάσημη όπερα κουβαλούν μια ιστορία αιώνων, καθώς στη μακρόχρονη πορεία τους έχουν φιλοξενήσει έργα μεγάλων συνθετών όπως ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Μουσείο  ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
έως 26 Μαρτίου 2023
ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ - Ωραιόκαστρο

Το Μουσείο ” ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ είναι μία εκπαιδευτική – Ψυχαγωγική έκθεση-ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα, ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για όλη την οικογένεια. Οι επισκέπτες μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ξεκινούν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο – το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα». Περπατούν, βλέπουν, παρατηρούν από κοντά και ενημερώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους. Η καρδιά, το στομάχι ο εγκέφαλος τα πνευμόνια το ήπαρ κ.λ.π, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα και βέβαια το φαινόμενο της εγκυμοσύνης, ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά. Συσχετιζουμε την υγεία των οργάνων με την υγιεινή διατροφή, την άθληση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες του Ιπποκράτη “Περί Διατροφής & Υγείας”

H Αντιγόνη και το Ονειρεμένο Δάσος
έως 26 Φεβρουαρίου 2023
Άσπρο Δέντρο-Ολύμπου 5, Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την Αντιγόνη του Σοφοκλή δημιουργήσαμε μια φωτεινή ιστορία για την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. Η Αντιγόνη θα παλέψει για την ελευθερία της και την ελευθερία όσων αγαπά. Θα προστατέψει το δάσος, τα δέντρα, τα ζώα, τον καθαρό αέρα, τα χρώματα στον ουρανό γιατί μέσα από αυτά μπορεί να είναι ελεύθερη. Στέκεται δυνατή μπροστά στους ισχυρούς και κερδίζει την αγάπη όλων μας.

Facebook
Website
Copyright © 2022 Cultural Society All rights reserved.

info@peebe.gr

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe.

‘Εκθεση & Βραβεία MATAROA | Εικαστικές Τέχνες

Η Πολιτιστική Εταιρεία και η 7η Art Thessaloniki – International Contemporary Art Fair, με στόχο την καλλιτεχνική προώθηση νέων δημιουργών και την ανάδειξή τους στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, διοργανώνουν την τρίτη θεματική έκθεση και αντίστοιχο βραβείο νέων καλλιτεχνών με τίτλο ‘MATAROA’.

Παρουσίαση του λευκώματος «Αιώνια Θεσσαλονίκη»

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και ο Εκδοτικός Οίκος University Studio Press σας προσκαλούν στην εκδήλωση του φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο Αιώνια Θεσσαλονίκη / Eternal Thessaloniki.

“Το σκοτεινό νήμα της βίας”

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Το σκοτεινό νήμα της βίας”, μια διοργάνωση της Πολιτιστικής Εταιρείας.