Πολιτιστικό Ημερολόγιο | Φεβρουάριος 2022

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser
Η διαχειριστική ομάδα του Ημερολογίου της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος επιλέγει μεταξύ πολιτιστικών δρώμενων, εικαστικών εκθέσεων, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων και νέων εκδόσεων, και προτείνει:

[πατήστε τους τίτλους του κάθε άρθρου για να μεταφερθείτε στην εκάστοτε ιστοσελίδα]
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Thessaloniki Photobiennale 2021
Κεντρική Έκθεση "THE REAL AND THE RECORD"

09 Οκτ 2021-20 Φεβ 2022
MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, λιμάνι) 
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, λιμάνι)
 
Η κεντρική έκθεση της φετινής Thessaloniki Photobiennale παίρνει ως αφετηρία την έννοια του Πραγματικού στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό κλίμα. Ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από το διήγημα «The Reality and the Record» του Ιρακινού σκηνοθέτη και συγγραφέα Hassan Blasim, στο όποιο ένας Ιρακινός που αιτείται άσυλο στη Σουηδία αφηγείται τις τραυματικές του εμπειρίες από τον πόλεμο σε έναν αξιωματικό μετανάστευσης, μια αλληγορική αυτή ιστορία που εξετάζει πώς οι βιωμένες εμπειρίες μετατρέπονται σε επίσημα αφηγήματα.
Έκθεση «Μαρτυρίες – Βλέμματα» 1971 – 2021:
Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum Photos

27 Ιαν 2022 - 20 Μαρ 2022
Πρώην Βρεφονηπιακός Σταθμός, Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
 
Για 50 χρόνια, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και το πρακτορείο Magnum Photos καλύπτουν τους ίδιους τομείς παρέμβασης: εμπόλεμες ζώνες, ανθρωπιστικές κρίσεις, φυσικές καταστροφές, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τις ίδιες αξίες και αρχές και ιδιαίτερα την ανεξαρτησία τους. Η 50ή επέτειος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποτελεί την ευκαιρία για μια αναδρομική έκθεση που αποτυπώνει τη συνεργασία των δύο οργανισμών μέσα στις δεκαετίες. Η έκθεση με τίτλο «Μαρτυρίες – Βλέμματα» περιλαμβάνει μια επιλογή φωτογραφιών από τα αρχεία του πρακτορείου Magnum Photos, οι οποίες τεκμηριώνουν τις κύριες ανθρωπιστικές κρίσεις και τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, από το 1971 έως σήμερα. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι εξίσου αφηγηματικό όσο και οπτικό. Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα της Thessaloniki Photobiennale 2021 του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Καθημερινές στιγμές των τελευταίων χρόνων της Θεσσαλονίκης «εγκλωβίστηκαν» από τη φωτογραφική ματιά τεσσάρων δημοσιογράφων και παρουσιάζονται σε μια κοινή έκθεση για καλό σκοπό. Οι 80 έγχρωμες και οι τέσσερις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τράβηξαν οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Γιαννακίδης, Λάζαρος Θεοδωρακίδης, Χρήστος Καραγιαννόπουλος και Γιάννης Κεσσόπουλος θα φιλοξενούνται από τις 29 Ιανουαρίου έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2022, στην έκθεση «Αυτόπτες Μάρτυρες», στη Chalkos Gallery της Θεσσαλονίκης (Ιουστινιανού 21). Τα έσοδα από την πώληση των φωτογραφιών θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» της Θεσσαλονίκης.
Σταμνάς, σαράφης, λούστρος και αχθοφόρος είναι μόνο μερικά από τα επαγγέλματα που υπήρχαν στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 19ου αιώνα και είτε χάθηκαν για πάντα, είτε άλλαξαν μορφή. Εικόνες εκείνης της εποχής περιλαμβάνει η έκθεση «Παλιά Επαγγέλματα – Εικόνες από την καθημερινότητα μιας άλλης Θεσσαλονίκης», που παρουσιάζεται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ), από την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου έως τις 20 Απριλίου 2022.
«Σιωπές Αιχμαλώτων» - Ελεγεία επάνω στη ζωή
και το έργο του Ντοστογιέφσκι

9 Φεβ 2022 - 26 Φεβ 2022
Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
 
Σιωπές αιχμαλώτων... σε μια διαρκή πορεία. Δημιουργοί διαφόρων τεχνών από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Φ.Κ.Θ.) Επετειακή χρονιά. 1821-2021, 200 χρόνια από την γέννηση του Ντοστογιέφσκι. Σιωπές αιχμαλώτων… και μέσα από την ανάγνωση των έργων του Ντοστογιέφσκι, οι καλλιτέχνες, προσπάθησαν, στη διάρκεια της καραντίνας , να βυθιστούν στα βαθειά νερά της ψυχοσύνθεσης των ηρώων του συγγραφέα που με τη χαρισματική του οξυδέρκεια προσεγγίζει την τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Εκθέσεις ζωγραφικής Εδουάρδος Σακαγιάν
και Άννα Μαρία Τσακάλη

4 Φεβ 2022 - 17 Απρ 2022
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
 
Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 ανοίγουν δύο νέες εκθέσεις στο Τελλόγλειο Ίδρυμα περιμένοντας το κοινό να θαυμάσει δύο καλλιτέχνες με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, οι οποίοι στην πρώτη ματιά μοιάζει να δημιουργούν με ένα εκ διαμέτρου αντίθετο εικαστικό ιδίωμα στον χώρο της ζωγραφικής, να συναντώνται υποδόρια. Να συμπορεύονται, άλλοτε οδηγούμενοι από εξωτερικές συγκυρίες κι άλλοτε από την εσωτερική επαφή που συνεπάγεται η κοινή ζωή, τα κοινά βιώματα, συναισθήματα, φόβοι και σκέψεις που διαβάζονται στο έργο τους.
Εικαστική και Λόγια Αποτύπωση του ’21
10 Δεκ 2021 - 30 Μαρ 2022
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
 
Στο πλαίσιο των εορτασμών της 200ής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας σε συνεργασία με τους συλλέκτες Γιώργο Γαϊτανάρη και Ιώ Ντόλκα, καθώς και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων παρουσιάζει εικαστικά έργα και αρχειακό υλικό που αναπαριστούν, αφηγούνται και φωτίζουν στιγμές της ένδοξης Επανάστασης του 1821.
Έκθεση "Blue Chips"
29 Ιαν 2022 - 19 Φεβ 2022
Artforum Gallery
 
H Artforum Gallery εγκαινιάζει την έκθεση "Blue Chips" σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα συμμετέχουν οι: Στέφανος Αντωνάκος (1926 – 2013), Ιωάννης Αβραμίδης (1922 – 2016), Βλάσης Κανιάρης (1928 – 2011), Κώστας Κουλεντιανός (1918 – 1995), Γιάννης Φωκάς (1951), Γιώργος Γκολφίνος (1928 – 2015), Γιάννης Κόττης (1949), Γεράσιμος Σκλάβος (1927 – 1967), Παναγιώτης Τανιμανίδης (1957), Δημήτρης Ξόνογλου (1949)
Στη δεύτερη ενότητα συμμετέχουν οι: Μιχάλης Γαρούδης (1940 – 2021), Μιχάλης Κατζουράκης (1933), Νίκος Κεσσανλής (1930 – 2004), Μιχάλης Λεκάκης (1907 – 1987), Μιχάλης Μιχαηλίδης (1923 – 2015), Δημήτρης Μυταράς (1934 – 2017), Μανώλης Πολυμέρης (1951), Χρήστος Πετρίδης (1958 – 2013), Θανάσης Τότσικας (1951)
Ομαδική Έκθεση «Η σκέψη μου είναι ψευδαίσθηση»
20 Ιαν 2022 - 19 Φεβ 2022
Γκαλερί Λόλα Νικολάου
 
Η συνέκθεση των καλλιτεχνών στον διάσπαρτο χώρο δωματίων της Γκαλερί Λόλας Νικολάου στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια συλλογή εικαστικών έργων και εμπειριών, που σκιαγραφούν την περιορισμένη ικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας, εκθέτοντας τρόπους με τους οποίους η τέχνη αντανακλά ψευδαισθησιακά τον κόσμο στον ίδιο της τον εαυτό αλλά και στους θεατές της. Συμμετέχουν οι Βασίλης Αλεξάνδρου, Βασίλης Ζωγράφος, Χρήστος Κάλφας, Χάρης Κοντοσφύρης, Κυριακή Μαυρογεώργη.
ΜΟΥΣΙΚΗ
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης «Εικόνες από μία έκθεση» 
11 Φεβρουαρίου 2022
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη το έργο ‘How she sat alone’ του Yoav Talmi, υπό τη μουσική διεύθυνση του ίδιου του κορυφαίου Ισραηλινού μαέστρου. Το πρόγραμμα ξεκινά με την ‘Πένθιμη Συμφωνία’ του Haydn και ολοκληρώνεται με τις μαγικές μουσικές εικόνες του Mussorgsky που είχαν γραφτεί με αφορμή μία έκθεση ζωγραφικής του Victor Hartmann.
The Queen's Six "From Windsor with love"
14 Φεβρουαρίου 2022
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Το διάσημο φωνητικό σύνολο από τη Βρετανία "The Queen's Six" ιδρύθηκε το 2008, έτος της 450ης επετείου από την άνοδο της βασίλισσας Ελισάβετ Α' -από την οποία και πήρε το όνομά του- στον θρόνο. Με έδρα το Κάστρο Windsor, μέλη του συνόλου είναι και τραγουδιστές του παρεκκλησίου St George's Chapel, που βρίσκεται εντός των τειχών του Κάστρου. Πλέον, η Lissie και οι Tom, Nick, Dom, Andrew και Simon ενώθηκαν για να προσφέρουν το μοναδικό τους στυλ σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό. Το ρεπερτόριό τους εκτείνεται πολύ πέρα από το αμιγώς εκκλησιαστικό: από τους πρώιμους λιτούς ύμνους, την πλούσια Αναγεννησιακή πολυφωνία, τα αθυρόστομα ερωτικά τραγούδια και τα λαϊκά τραγούδια ως τις διασκευές τζαζ και ποπ που παρασέρνουν το κοινό.
Leon of Athens & Katerine Duska Live
19 Φεβρουαρίου 2022
Block 33
 
Η Katerine Duska και ο Leon of Athens, δύο από τους πλέον ταλαντούχους τραγουδοποιούς της σύγχρονης Ελληνικής ποπ, θα συναντηθούν για μια μόνο βραδιά το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στο Block 33 με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και μουσική που τους έχει εμπνεύσει.
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης «Η 5η συμφωνία του Τσαϊκόφσκι» 
25 Φεβρουαρίου 2022
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την εμβληματική 5η συμφωνία του Τσαϊκόφσκι υπό τη μουσική διεύθυνση του Daniel Huppert. Στο πρώτο μέρος ο Γερμανός βιολονίστας Kirill Troussov ερμηνεύει το Κοντσέρτο για βιολί του Σιμπέλιους.
Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία
ΤΜΕΤ Πανεπιστήμιου Μακεδονίας

28 Φεβρουαρίου 2022
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Φωνητικό Σύνολο ΤΜΕΤ Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διεύθυνση συνόλου: Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου, Επικ. Καθηγήτρια ΤΜΕΤ
Συμφωνική Ορχήστρα ΤΜΕΤ Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διεύθυνση ορχήστρας: Φαίδρα Ζαγοριανού, Ζωή Λιάπη, Μαρία Γιατράκη Γεώργιος Βράνος (Καθηγητής ΤΜΕΤ)
ΘΕΑΤΡΟ
«Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμιουλε Μπέκετ
3 Φεβ έως 6 Φεβ 2022
Θέατρο Αριστοτέλειον

Το Σύγχρονο Θέατρο εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον σπουδαίο ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό, με την παράσταση «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ, ενός από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Την εξαιρετική σύνθεση συντελεστών συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Άρης Μπαλής, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιώργος Ζιόβας.

«Οι Προστάτες» του Μήτσου Ευθυμιάδη
από 4 Φεβρουαρίου 2022
Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών

Μια σάτιρα, εμπλουτισμένη με 35 τραγούδια του Χρήστου Λεοντή, με θέμα τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων το ’21, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη, έρχεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών. Το έργο «Προστάτες» του Μήτσου Ευθυμιάδη φωτίζει, με έξυπνο χιούμορ και συμβολισμούς, τα ελαττώματα και τα προτερήματα του έθνους μας τα οποία παραμένουν διαχρονικά και τα συναντάμε και στη σύγχρονη κοινωνία.

«Η Απειλή» της Άρτεμις Μουστακλίδου
4 Φεβ έως 28 Φεβ 2022
Θέταρο Τ
 
Ένα ζευγάρι ζει κλεισμένο στο διαμέρισμά του για άγνωστο λόγο (μπα! πως έτσι;). Η γυναίκα δεν βγαίνει ποτέ έξω από το διαμέρισμα, ενώ ο άντρας βγαίνει μόνο για τη δουλειά του και τα απολύτως απαραίτητα (μα γιατί να κλειστεί κάποιος στο σπίτι του;) Κέντρο του κόσμου τους είναι η τηλεόραση. Ζουν μέσα από αυτή, αποτελεί τη δική τους ασφαλή διέξοδο στον έξω κόσμο (έλα τώρα, κι εμείς βλέπουμε σειρές…) Όταν δίπλα τους μετακομίζει μια αλλοδαπή οικογένεια, πανικοβάλλονται (μα κι αυτοί οι ξένοι, γιατί δεν κάθονται στη χώρα τους, στα σπιτάκια τους…). Κλείνονται στο σπίτι και ακούνε τρομοκρατημένοι τους θορύβους από το διπλανό διαμέρισμα. Αρχίζουν να οπλοφορούν σχεδιάζοντας τη φυσική εξόντωσή τους (έλα ρε! δεν υπάρχουν τέτοιοι…). Η απειλή είναι οι ήχοι των άλλων και το ζευγάρι μετατρέπεται σε θλιβερούς υπερασπιστές ενός πλασματικού οχυρού (σιγά το πράμα, αυτό ήταν όλο…;).
«Frida Κι Άλλο»
17 Φεβ έως 20 Φεβ 2022
Θέατρο Αυλαία

Μετά από μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία και μία σκηνοθεσία στο Εθνικό Θέατρο (La Strada), οι Fly Theatre επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, με τη συναρπαστική παράσταση «Frida ΚΙ ΑΛΛΟ», που είναι βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo. Η πολυμεσική παράσταση Frida ΚΙ ΑΛΛΟ, σε κείμενο Κατερίνας Δαμβόγλου, πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς της και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος, ενώ και οι αρχές των Fly Theatre αξιοποιούνται ολοκληρωτικά, δηλαδή η προσήλωση στο χώρο, τον ρυθμό, το σώμα καθώς και στο θεατρικό παιχνίδι, δημιουργώντας έτσι ένα απροσδόκητα πρωτότυπο σκηνικό θέαμα.

«Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό»
του Λούις Σεπούλβεδα
18 Φεβ έως 20 Φεβ 2022
Metropolitan Urban Theater

O Kώστας Γάκης σκηνοθετεί και διασκευάζει για το θέατρο το αριστούργημα του Λούις Σεπούλβεδα «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό». Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου στο Asian Cultural Center της Νότιας Κορέας, ήρθε η στιγμή της παρθενικής παρουσίασής του στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Metropolitan στις 18,19 και 20 Φεβρουαρίου 2022.

«Η Πανούκλα»
21 Φεβ έως 22 Φεβ 2022
Θέατρο Αμαλία

Ο γιατρός Ριέ, η Πόλη και η Πανούκλα ξετυλίγουν ένα παράλογο χρονικό τρόμου, επιβίωσης κι ανθεκτικότητας. Όλα ξεκινούν σε μια συνηθισμένη πόλη, όπου οι αρουραίοι αρχίζουν να βγαίνουν από τους υπονόμους και να πεθαίνουν στους δρόμους. Η ζωή των ανθρώπων της αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα από τα ζώα στους ανθρώπους και έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια, τη μοναξιά, τον φόβο, την τρέλα και τον θάνατο. Ο γιατρός Ριέ βάζει στο μικροσκόπιό του το χάος που προκαλεί μια τέτοια κρίση, παλεύει ακατάπαυστα για την υγεία των συμπολιτών του και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πολεμήσει, όχι μόνο την αρρώστια, αλλά κυρίως την απελπισία.

“This is not Romeo & Juliet” του Αργύρη Πανταζάρα
26 Φεβ έως 27 Φεβ 2022
Θέατρο Αριστοτέλειον

Το This is not Romeo & Juliet, το έργο του Αργύρη Πανταζάρα, βασισμένο στο αριστούργημα του Σαίξπηρ, έρχεται στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αριστοτέλειον για δυο μοναδικές παραστάσεις, με τον Αργύρη Πανταζάρα και τη Σίσσυ Τουμάση επί σκηνής, σε ένα αέναο παιχνίδι ρόλων που γοητεύει και θολώνει τα όρια μεταξύ καθημερινού βίου και μύθου.

ΒΙΒΛΙΟ
«Για μεγάλο μέρος της ζωής της η μητέρα μου έζησε μες στη φτώχεια και την ανάγκη, στο περιθώριο, τσακισμένη και πολλές φορές ταπεινωμένη από τη βία των αντρών. Η ύπαρξή της έμοιαζε να οριοθετείται απολύτως από τη διπλή κυριαρχία που ασκούνταν πάνω της, την κυριαρχία της τάξης και την ανδρική κυριαρχία. Κι όμως, μια μέρα, στα σαράντα τέσσερά της, εξεγέρθηκε ενάντια σε αυτή τη ζωή, έφυγε, και σιγά σιγά θεμελίωσε την ελευθερία της. Το βιβλίο είναι η ιστορία αυτής της μεταμόρφωσης.»
PRESS 21 Διηγήματα για την επανάσταση και τη δημοσιογραφία
Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης
Εκδόσεις Επίκεντρο
 
Δε­κα­πέ­ντε δι­η­γή­μα­τα για την Επα­νά­στα­ση του 1821 και τη Δη­μο­σι­ο­γρα­φία, γραμ­μέ­να από πε­ζο­γρά­φους της Μα­κε­δο­νί­ας και της Θρά­κης, που αντα­πο­κρί­θη­καν στην πρό­σκλη­ση του Μορ­φω­τι­κού Ιδρύ­μα­τος της ΕΣΗ­ΕΜ-Θ και συμ­με­τεί­χαν στην πρω­το­βου­λία #PRESS21.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
NOESIS Maker by Robotixlab "Physical Computing"
5 Φεβ 2022 - 19 Φεβ 2022
NOESIS Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας

Το πρόγραμμα NOESIS Maker by Robotixlab είναι μία σειρά ανεξάρτητων εργαστηρίων με αντικείμενο τις επιστήμες και την τεχνολογία και αφορά στις θεματικές Physical Computing, Video Game Design και Electronics-Soldering. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 3 συναντήσεις των 90 λεπτών η κάθε μια και αφορά σε 2 ηλικιακές ομάδες: μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού και μαθητές Α’ – Γ’ Γυμνασίου.

Θεατρική Παράσταση
«Η Μάσα και ο Αρκούδος 3 - Στη μέση του πουθενά»

5 Φεβ 2022 - 20 Φεβ 2022
Metropolitan the Urban Theater

Η νέα παραγωγή από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης με τίτλο «Η Μάσα και ο Αρκούδος 3 “Στη μέση του πουθενά”», βασισμένη στο γνωστό λαϊκό Ρώσικο παραμύθι θα ανεβεί από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου και για λίγα Σαββατοκύριακα στο Metropolitan the Urban Theater (Αλ. Φλέμινγκ 2). Το αχτύπητο, αγαπημένο δίδυμο μικρών και μεγάλων, η Μάσα και ο Αρκούδος, επιστρέφει σε νέες περιπέτειες… Η μικρή Μάσα, το σκανταλιάρικο ζιζάνιο με την αστείρευτη ενέργεια, αποφασίζει να κάνει έκπληξη στον καλύτερό της φίλο, τον «φοβερό»Αρκούδο και να τον επισκεφθεί στο σπίτι του, που βρίσκεται στο τέρμα του δάσους.

Θεατρική Παράσταση «Στρουμφάκια - Επιχείρηση Στρουμφίτα»
5 Φεβ 2022 - 27 Φεβ 2022
Κολοσσαίον

Λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα-λα Στρουμφάκια γελαστά…Οι πιο αγαπημένοι ήρωες σε όλο τον κόσμο, οι μικροί μπλε ήρωες των παιδιών ζωντανεύουν και μας μαγεύουν. Μια εκπληκτική μεταφορά του κινουμένου σχεδίου, που όλοι λατρέψαμε μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές και τις κινηματογραφικές ταινίες, σε μια θεατρική παραγωγή που μας φέρνει τόσο ρεαλιστικά την μαγεία του Στρουμφοχωριού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από την παρουσίαση της σε πάνω από 30 χώρες.

Γνωριμία με τα Drones 1 – Ασημένια φτερά
6 Φεβ 2022 - 20 Φεβ 2022
NOESIS Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας

Τα drones ή στα ελληνικά «Συστήματα μη επανδρωμένων Αεροσκαφών» είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της τεχνολογίας. Οι εφαρμογές τους είναι πάρα πολλές και αυξάνουν συνεχώς καθώς εξελίσσονται. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τα Drones 1 – Ασημένια φτερά» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας ειδικά drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, διδάσκουμε βασικές δεξιότητες και γνώσεις σε παιδιά 10-13 ετών (Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου).

Έναρξη εργαστηρίων δημιουργικής
απασχόλησης για παιδιά 4-14 ετών

έναρξη 19 & 20 Φεβρουαρίου
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Τα εικαστικά εργαστήρια διαμορφώνονται σε τρεις ηλικιακές ομάδες (4-6 ετών, 7-9 ετών και 10-14 ετών). Στόχος αυτό το εξάμηνο, είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ιστορία της τέχνης και με την εικαστική παραγωγή, μαθαίνοντας να χειρίζονται διαφορετικά υλικά μέσα και τεχνικές, έχοντας ένα κοινό θεματικό κορμό που εμπνέεται από ορόσημα της ιστορίας της τέχνης, σημαντικά έργα και θαυμαστούς δημιουργούς. Τα παιδιά αντλούν ιδέες από μια αστείρευτη πηγή γνώσεων και φαντασίας και χτίζουν τις δικές τους εικαστικές εμπειρίες μέσα στον μουσειακό χώρο, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τις εκθέσεις που φιλοξενούνται στο μουσείο.

Facebook
Website
Copyright © 2022 Cultural Society All rights reserved.

info@peebe.gr

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

‘Εκθεση & Βραβεία MATAROA | Εικαστικές Τέχνες

Η Πολιτιστική Εταιρεία και η 7η Art Thessaloniki – International Contemporary Art Fair, με στόχο την καλλιτεχνική προώθηση νέων δημιουργών και την ανάδειξή τους στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, διοργανώνουν την τρίτη θεματική έκθεση και αντίστοιχο βραβείο νέων καλλιτεχνών με τίτλο ‘MATAROA’.

Παρουσίαση του λευκώματος «Αιώνια Θεσσαλονίκη»

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και ο Εκδοτικός Οίκος University Studio Press σας προσκαλούν στην εκδήλωση του φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο Αιώνια Θεσσαλονίκη / Eternal Thessaloniki.

“Το σκοτεινό νήμα της βίας”

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Το σκοτεινό νήμα της βίας”, μια διοργάνωση της Πολιτιστικής Εταιρείας.