fbpx

logo

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

* White Tower, 2001, digital photograph by Nick Ifantis.

Η διαχειριστική ομάδα του Ημερολογίου της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος επιλέγει μεταξύ πολιτιστικών δρώμενων, εικαστικών εκθέσεων, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων και νέων εκδόσεων, και προτείνει:
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο και το Ίδρυμα Konrad Adenauer, διοργανώνει το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 (11:00 πμ. έως 07:00 μμ.) στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον με θέμα: Ο κόσμος το 2020: Κυβερνώντας στην εποχή της ακυβερνησίας.
Μια μοναδική, συναρπαστική, νυχτερινή εμπειρία μας περιμένει και φέτος από την Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνει την Νύχτα Τέχνης 2019 με τρεις εικαστικούς περιπάτους την Τετάρτη 16 έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ανανεώνει το ραντεβού της, με κριτικούς τέχνης και καλλιτέχνες, που αναλαμβάνουν ρόλο ξεναγών, στο εικαστικό τοπίο. Τρεις ημέρες, με τρεις διαφορετικές διαδρομές η εικαστική Θεσσαλονίκη θα ξενυχτά και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί, να γνωρίσει και να μάθει για εκθέσεις, εικαστικά projects και εγκαταστάσεις, που φιλοξενούνται σε μουσεία και αίθουσες τέχνης της πόλης.
8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – Dole
21 Οκτωβρίου 2019

Ναυάρχου Κουντουριώτου
 
Όσοι έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας και τα βράδια σας χρειάζονται κάτι περισσότερο από ύπνο, τότε ο 8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – Dole σας περιμένει στο κέντρο της πόλης, με αφετηρία την Ναυάρχου Κουντουριώτου και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, για να τρέξετε μαζί με τους χιλιάδες αθλητές, που θα συμμετάσχουν. Ο 8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – Dole που θα διεξαχθεί και φέτος, προσδοκά να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ αριθμών των προηγούμενων διοργανώσεων. Αυτό αφορά φυσικά τους συμμετέχοντες, αλλά κυρίως τα χαμόγελα και την ικανοποίηση όλων όσων σταθούν στο σημείο εκκίνησης ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
54α Δημήτρια
29 Σεπτεμβρίου 2019 - 21 Οκτωβρίου 2019

Διάφοροι χώροι
 
Στα 54α Δημήτρια η Θεσσαλονίκη, οι άνθρωποί της και οι τέχνες θα συναντηθούν για μια ακόμη χρονιά. Θέατρο, χορός, μουσική, performances, εικαστικά, συνέδρια, εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της φετινής διοργάνωσης, με άξονα την δημιουργικότητα με κάθε καλλιτεχνικό μέσο και τον πολιτισμό ως ένα ταξίδι για όλους.
TiSFF * Thessaloniki International Short Film Festival 2019
17 Οκτωβρίου 2019 - 20 Οκτωβρίου 2019

Αποθήκη Δ, Λιμάνι

Σινεφίλ θεσμός με αίγλη και ιστορία, το διεθνές ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους πραγματοποιεί τη δέκατη τρίτη διοργάνωσή του, συνεχίζοντας να καταγράφει τις ανησυχίες των νέων κινηματογραφιστών, να αποτυπώνει τα διαφορετικά στιλ δημιουργίας και να παρακολουθεί την αέναη εξέλιξη της μικρής φόρμας. Με το βλέμμα στην προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αυτές διαμορφώνονται σε φιλμ διάρκειας 5 έως 45 λεπτών, το TiSSF συμπυκνώνει την πορεία της κινηματογραφικής αφήγησης σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο, ενώ παράλληλα προωθεί το ελληνικό σινεμά και την πόλη της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια καλλιτεχνική ατζέντα.
60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2019
Διάφοροι χώροι
 
Επετειακό 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης! Το ελληνικό σινεμά θα πρωταγωνιστήσει και στη φετινή διοργάνωση. Οι δράσεις που ήδη έχουν καθιερωθεί -μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου και οι υπηρεσίες networking- συνεχίζονται ενισχυμένες, αναβαθμίζοντας την παρουσία των ελληνικών ταινιών στο φεστιβάλ. Οι δράσεις αυτές προσκαλούν τους έλληνες δημιουργούς να αξιοποιήσουν τις δομές που τους προσφέρει ο θεσμός, συμπεριλαμβανομένων και των αναπτυξιακών σκελών του τμήματος της Αγοράς.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης "Στάση"
12 Οκτωβρίου 2019 - 16 Φεβρουαρίου 2020

Διάφοροι χώροι
 
Δεύτερη δεκαετία για την Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, η οποία συστήνεται ξανά στο φιλότεχνο κοινό στην έβδομη εκδοχή της, υπό τον γενικό τίτλο "Στάση". Η 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης προτείνει μια ιστορική επισκόπηση του εαυτού, του κόσμου και της ζωής μέσα από καλλιτεχνικές θέσεις και έργα. Με ερωτηματικά ή ενθουσιασμό, με αντιστάσεις ή ανατροπές, με ποιητικότητα ή ρεαλισμό, με φαντασία ή κριτική θεώρηση της πραγματικότητας, με ερευνητικότητα ή επινοητικότητα, οι καλλιτέχνες αναζητούν εναλλακτικά σημεία θέασης του παρελθόντος, του παρόντος και μελλοντικού κόσμου, και με κάποιον τρόπο τον ανασυνθέτουν. Η πρόταση της Μπιενάλε Θεσσαλονίκης για Στάση αφορά την παύση για αναστοχασμό, αποστασιοποίηση, σιωπή, με στόχο όχι τον εφησυχασμό και την απομόνωση αλλά τη θέση, την εμπλοκή, τη φωνή που θα ενωθεί με άλλες φωνές, για τη χάραξη διαδρομών που απαιτούν κόπο, σκέψη και συνέπεια.
Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα. Χρώμα. Χώρος.
11 Οκτωβρίου 2019 - 1 Μαρτίου 2019

Μomus - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
 
Η έκθεση περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο των έργων και του αρχειακού υλικού που κατέχει στη συλλογή του το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και συγκεκριμένα περισσότερα από 200 έργα και αντικείμενα, όλα προερχόμενα από την συλλογή Κωστάκη. Η έκθεση συμπληρώνεται με ορισμένα σπάνια έργα από ιδιωτικές συλλογές ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας έκθεση έργων της Ποπόβα που διοργανώνεται τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, διεθνώς και παρουσιάζει σειρές σχεδίων της καλλιτέχνιδος που δεν είχαν έως τώρα ποτέ εκτεθεί.
Ute και Bettina Frevert έκθεση αφίσας "Η δύναμη των συναισθημάτων.
Γερμανία 19 | 19"

16 Σεπτεμβρίου 2019 - 15 Οκτωβρίου 2019
Ινστιτουτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης
 
Τα συναισθήματα γράφουν ιστορία: Η έκθεση αφορά την επιρροή των συναισθημάτων στην πολιτική και την κοινωνία. Η έκθεση σκιαγραφεί πώς ο φόβος, η ελπίδα, η αγάπη ή η οργή έχουν διαμορφώσει ιστορικά γεγονότα τα τελευταία 100 χρόνια. Σε 20 αφίσες γίνεται αναφορά σε σημερινές εκδηλώσεις 20 διαφορετικών συναισθημάτων και γίνεται μία επισκόπηση του κόσμου των συναισθημάτων των τελευταίων 100 χρόνων με βάση ιστορικά γεγονότα. Η έκθεση των Ute και Bettina Frevert πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ιδρύματος "Μνήμη, Ευθύνη και Μέλλον" ("Stiftung "Erinnerung, Verantwortung und Zukunft") και του Ομοσπονδιακού Ιδρύματος για την αξιολόγηση της δικτατορίας του Κόμματος της Σοσιαλιστικής Ενότητας ("Bundesstiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur") υπό την αιγίδα του Ομοσπονδιακού Υπουργού Εξωτερικών Heiko Maas.
Εικαστική έκθεση «Φιλίας Δώρα Ι»
20 Σεπτεμβρίου 2019 - 26 Ιανουαρίου 2020
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Με την επέτειο των εικοσάχρονων της λειτουργίας του να πλησιάζει, το Τελλόγλειο Ίδρυμα τιμά τους δωρητές-ευεργέτες του. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 160 έργα (περίπου 56 δωρεές), πολλά από αυτά ζωγραφικά, γλυπτά, χαρακτικά, αλλά και ποικίλα αντικείμενα και μορφές τέχνης που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Παρόλη τη διαφορετικότητα και ποικιλία έκφρασης που τα διακρίνει, συνομιλούν και συνδέονται μεταξύ τους με έναν μαγικό τρόπο, επιτρέποντας πολλαπλές αναγνώσεις σε διάφορα επίπεδα, θεματικά, στιλιστικά, μορφολογικά, συμβολικά, εννοιολογικά, αποκαλύπτοντας μια βασική υποδόρια διαδρομή να τα ενώνει: ποιότητα και αγάπη στον άνθρωπο. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 27 Οκτωβρίου 2019, από την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.
Ομαδική έκθεση "Φαντασιακό vs Γεωμετρία"
10 Σεπτεμβρίου 2019 - 4 Οκτωβρίου 2019

Γκαλερί Λόλα Νικολάου
 
Οι μυθοποιητικές μικρογραφικές αφηγήσεις του Χρήστου Κάλφα, σχέδια σε χαρτί, με δάνεια και αντιδάνεια από διαχρονικά πολιτισμικά αρχέτυπα, έρχονται σε δημιουργική συνομιλία με τις πορσελάνινες γλυπτικές μινιατούρες, έναν στην κυριολεξία μικρόκοσμο με παραδοξότητες της Κυριακής Μαυρογεώργη, ενώ οι συσσωρεύσεις από πλαστικές μινιατούρες με έντονα χρώματα του Φώτιου Μπάλα, που λειτουργούν ως ειρωνικά totems, γειώνουν την παραμυθία του σύγχρονου κόσμου, καθώς προβάλουν τον παιγνιώδη επιτονισμό τους. Σε αυτές τις τρεις εκδοχές εικαστικής αφήγησης μικρόκοσμων ο Δημήτρης Παλάντζας απαντά με έναν δικό του, καθαρά αφηρημένο συλλογισμό, πλάθοντας με μέταλλα εργαλεία μέτρησης, σαν όργανα εικαστικών ρυθμών, γεωμετρώντας.  Συμμετέχουν: Χρήστος Κάλφας, Κυριακή Μαυρογεώργη, Φώτιος Μπάλας, Δημήτρης Παλάντζας.
Το 1989, μετά από επίπονες εργασίες έξι χρόνων, ολοκληρώθηκε η επισκευή και αποκατάσταση της Βίλας Καπαντζή (γνωστής ως Ε΄ Γυμνασίου Αρρένων Θεσσαλονίκης). Το κτίριο επαναχρησιμοποιήθηκε ως Πολιτιστικό Κέντρο από την Εθνική Τράπεζα – στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται από το 1928. Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του κτιρίου ως τόπου των τεχνών και του πολιτισμού, το ΜΙΕΤ διοργανώνει την έκθεση "Οι Ένοικοι" για την ιστορία της βίλας, από την ανέγερσή της στις αρχές της δεκαετίας του 1890 ως κατοικίας της οικογένειας του επιφανούς ντονμέ τραπεζίτη Μεχμέτ Καπαντζή μέχρι τη σημερινή χρήση της ως Πολιτιστικού Κέντρου του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση παρουσιάζει αντίγραφα εντοίχιων ψηφιδωτών από μνημεία της Ραβέννας (5ος-6ος αι.) σε συνομιλία με φωτογραφίες εντοίχιων ψηφιδωτών από μνημεία της Θεσσαλονίκης της παλαιοχριστιανικής περιόδου, αλλά και με τα πρωτότυπα ψηφιδωτά της Ροτόντας. Τα εξαιρετικής τέχνης και παγκοσμίου φήμης ψηφιδωτά των δύο πόλεων δίνουν τη μοναδική ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τον πολιτιστικό πλούτο της Ραβέννας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και να έρθει σε επαφή με την τέχνη του ψηφιδωτού. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο της Ραβέννας.
ΜΟΥΣΙΚΗ / ΧΟΡΟΣ
Wim Mertens στη Θεσσαλονίκη
21 Οκτωβρίου 2019

Βασιλικό Θέατρο
 
Ο Βέλγος συνθέτης Wim Mertens είναι ένας διεθνής καλλιτέχνης ο οποίος έχει δώσει αμέτρητες συναυλίες ως σολίστ, αλλά και με το σχήμα του, σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη και τη Ρωσία.  Το έργο του Wim Mertens περιλαμβάνει πολλαπλές συνθέσεις για θεατρικά, ταινίες καθώς και κινηματογραφικά soundtracks.
"La Serva Padrona" (Η Υπηρέτρια Κυρία) του Τζοβάνι Μπαττίστα Περγκολέζι
10 Οκτωβρίου 2019 - 11 Οκτωβρίου 2019

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
 
Το Ωδείο Άνω Πόλης ανεβάζει αυτή τη φορά ένα διάσημο κωμικό ιντερμέδιο αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού για το Λυρικό Θέατρο. Η κωμική όπερα χαίρει σήμερα μεγάλης αναγνώρισης ως μεταβατικό έργο ανάμεσα στη μπαρόκ και την κλασική περίοδο. Η όπερα ανεβαίνει σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ.
"Η λίμνη των κύκνων" με το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής
4 Οκτωβρίου 2019 - 6 Οκτωβρίου 2019
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Μπαλέτο σε τέσσερις πράξεις, σε μουσική Piotr Ilitch Tchaikovsky και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου. Η μεγάλη επιτυχία του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μετά τις δέκα sold out παραστάσεις την προηγούμενη σεζόν στην Αθήνα, έρχεται για τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, στην πρώτη του χορογραφία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, δημιούργησε μια νέα ανάγνωση της Λίμνης των Κύκνων, στην οποία αποσπάσματα της κλασικής χορογραφίας των Πετιπά/Ιβάνοφ "συνομιλούν" με τη δική του νέα χορογραφία.
TANGO LEGENDS: TANGO GALA
31 Οκτωβρίου 2019
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Κατευθείαν από την Αργεντινή, οι Tango Legends των Mariela Maldonado και Pablo Sosa, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την παράσταση Tango Gala, που παρουσιάζει τα καλύτερα στιγμιότυπα της ιστορίας του tango μέχρι σήμερα, σε όλες του τις μορφές.
ΘΕΑΤΡΟ
"Η Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Από 4 Οκτωβρίου 2019

Θέατρο "Τ" (Ταφ)
 
"Η Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από την Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" και σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, επιστρέφει στο Θέατρο Τ στις 4 Οκτωβρίου 2019. Στο ρόλο της Φραγκογιαννούς, η Έφη Σταμούλη. Έναν αιώνα μετά από την πρώτη δημοσίευση της "Φόνισσας", το 1903 στο περιοδικό "Παναθήναια", το κορυφαίο έργο του Παπαδιαμάντη εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον, χάρη στην πολυπλοκότητά του και το ανεξάντλητο των αναγνώσεων και των ερμηνειών του. Στην πολυπλοκότητα της εμβληματικής ηρωίδας του Παπαδιαμάντη εστιάζει και η παράσταση, μια παράσταση με πέντε γυναίκες επί σκηνής που προσπαθούν να κατανοήσουν τα πολλαπλά πρόσωπα της αινιγματικής Φραγκογιαννούς. Θύτης ή θύμα; Υποκείμενο εγκλήματος ή αντικείμενο καταπίεσης;
"Μόλλυ Σουήνυ" του Μπράιαν Φρίελ
Από 19 Οκτωβρίου 2019

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
 
Ο Φρίελ εμπνέεται από το δοκίμιο του νευρολόγου Όλιβερ Σακς "Να βλέπεις και να μην βλέπεις" καθώς και από ένα αληθινό περιστατικό. Η Μόλλυ, μια ανεξάρτητη γυναίκα, τυφλή από δέκα μηνών, μοιάζει να ζει ευτυχισμένη μέσα στο σκοτάδι της - με φίλους, δουλειά κι έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Ο Φρανκ, ο άντρας της, είναι πεπεισμένος ότι εκείνη θα ολοκληρωθεί μόνον όταν πάψει να είναι τυφλή. Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
"Υπηρέτης δύο αφεντάδων" του Κάρλο Γκολντόνι
Από 5 Οκτωβρίου 2019
Βασιλικό Θέατρο
 
Μια από τις καλύτερες κωμωδίες του παγκόσμιου δραματολογίου, το πάντα επίκαιρο έργο του μαιτρ του είδους Κάρλο Γκολντόνι "Υπηρέτης δύο Αφεντάδων" διεισδύει, κριτικάρει και σατιρίζει την παρακμή και τη σήψη της κοινωνίας, αλλά και τη διαφθορά που διαχρονικά είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη φύση. Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία, αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση.
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
"Ο Ελέφας" του Κώστα Μποσταντζόγλου από το ΚΘΒΕ
Από 17 Οκτωβρίου 2019
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
 
Ο "Ελέφας" του Κώστα Βοσταντζόγλου αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο δείγμα θεατρικής γραφής στο νεοελληνικό θέατρο καθώς συνδυάζει την θεματική της ζοφερής βαρβαρότητας των ανθρώπινων σχέσεων στην απομακρυσμένη ύπαιθρο με μια εξαιρετικά τολμηρή πρόταση διαχείρισης της ελληνικής γλώσσας. Το τοπικό ιδίωμα – που μπορεί να παραπέμπει στη Θεσσαλία, τη Ρούμελη ή την Ήπειρο – συνδυάζεται με την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας ως σύμπτωμα μιας νεοελληνικής παθογένειας. Ο "Ελέφας" είναι μία ξεκαρδιστική τραγωδία. Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια-Επιμέλεια Video: Γιάννης Λεοντάρης

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Papamarkou Street Fest
5 Οκτωβρίου 2019
Οδός Παπαμάρκου, πλατεία Άθωνος

 

To Papamarkou Street Fest επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά στον πεζόδρομο της οδού Παπαμάρκου και στα στενά πέριξ αυτής, στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της πλατείας Άθωνος, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 από τις 18.00 έως τις 23.30 με μουσική, street food, εργαστήρια, special offers, εκθέσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
"Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα" του Σάιμον Στήβενς - Β' Εκδοχή
Από 26 Οκτωβρίου 2019

Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
 
Ο Σάιμον Στήβενς, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της ευρωπαϊκής δραματουργίας, κατάφερε να μεταφέρει στο θέατρο ένα μυθιστόρημα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό και να γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αγγλικής σκηνής τα τελευταία χρόνια. Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη
"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" της Άλκης Ζέη
Από 13 Οκτωβρίου 2019
Βασιλικό Θέατρο
 
Ο Πέτρος, παππούς σήμερα, ανακαλεί μνήμες, ζωντανεύει στιγμιότυπα από την παιδική του και εφηβική του ηλικία σε μια δύσκολη ιστορική περίοδο, όπου η πατρίδα του βρισκόταν υπό κατοχή από ξένο κατακτητή με στερήσεις, πείνα και θανάτους. Συγγραφέας: Ζέη, Άλκη
Διασκευή: Κυριακίδης, Σάββας
Διασκευή: Τζαμαργιάς, Τάκης
Σκηνοθεσία: Τζαμαργιάς, Τάκης
 
ΒΙΒΛΙΟ
Angels, Elephants and Ants
Jack Florentin
University Studio Press

 
«Στη ζωή ο κάθε άνθρωπος έχει αγγέλους (angels). Είναι οι άνθρωποι που σε βοηθούν στη ζωή σου και σε στηρίζουν καθημερινά, οι γονείς σου, ο άνδρας, η γυναίκα, ο συνεργάτης, καλοί φίλοι, χίλιοι δυο μπορεί να είναι οι “άγγελοι” σου. Ελέφαντες (elephants) είναι αυτοί που σε καταπατούν. Ο ελέφαντας στη δική μας δουλειά είναι ο Zara, που ήρθε και με τα τεράστια πόδια του μας ισοπέδωσε. Το μυρμήγκι (ants) το ποδοπατάει ο ελέφαντας. Ελέφαντας, βέβαια, μπορεί να είναι και μια σοβαρή ασθένεια ή μια μεγάλη προσωπική καταστροφή. Και ξέρετε, μπορεί κι εμείς οι ίδιοι να είμαστε ελέφαντες για κάποιους άλλους. 
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τις εκδόσεις University Studio Press.
Το Woodstock και ο Μύθος του
ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΜΠΛΙΑΤΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ
Εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
 
Τον Αύγουστο του 1969, 400.000 νέοι άνθρωποι μαζεύτηκαν σε ένα λασπωμένο χωράφι στην πολιτεία της Νεας Υόρκης, σ’ ένα φεστιβάλ για την Ειρήνη, την Αγάπη και τη Μουσική, που άλλαξε την πορεία του ροκ και έμεινε μέχρι τις μέρες μας ανεξίτηλο σύμβολο του ιδεαλισμού της δεκαετίας του εξήντα. Οι Σαντάνα, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζόαν Μπαέζ, o Τζο Κόκερ, ο Ρίτσι Χέιβενς, η Τζόαν Μπαέζ και πολλοί άλλοι ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της απογείωσης. Πώς μπορείς όμως να κατανοήσεις και να εξηγήσεις τον μύθο του Γούντστοκ, όταν δεν ήσουν εκεί; Το βιβλίο προσφέρει στους φίλους της μουσικής, για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, ένα ολοκληρωμένο χρονικό του φεστιβάλ, καλύπτοντας μία προς μία όλες τις συμμετοχές με τη σειρά που πραγματοποιήθηκαν, με σχόλια, φωτογραφίες, πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και πλήρη κατάλογο των κομματιών που ακούστηκαν.
visit our website
Our Facebook
Website
Copyright 2015 | All Rights Reserved

Contact Us:
Τ 2310 551 754
E pr@peebe.gr


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 

Το μυστήριο του χρόνου

του Ηρακλή Παπαϊωάννου | τεύχος 77 του ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ

Πολιτιστικό Ημερολόγιο | Ιούνιος 2024

Η διαχειριστική ομάδα του Ημερολογίου της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος επιλέγει μεταξύ πολιτιστικών δρώμενων, εικαστικών εκθέσεων, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων και νέων εκδόσεων, και προτείνει…

MATAROA AWARDS 2024

Ανοίγοντας προοπτικές σε νέους δημιουργούς, για ένα «ταξίδι» στον χώρο της τέχνης