Πολιτιστικό Ημερολόγιο | Νοέμβριος 2020

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser
Καθώς συνεχίζουμε και αυτό το διάστημα να #ΜένουμεΣπίτι, η διαχειριστική ομάδα του Πολιτιστικού Ημερολογίου, επιλέγει και σας προτείνει ψηφιακές πολιτιστικές επιλογές, πολιτιστικές προτάσεις που διατίθενται online, προσαρμόζοντας την προσπάθεια προαγωγής του πολιτισμού και των τεχνών στις παρούσες συνθήκες.

[πατήστε τους τίτλους του κάθε άρθρου για να μεταφερθείτε στην εκάστοτε ιστοσελίδα]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ONLINE
9ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης
30 Νοε | 07 Δεκ | 14 Δεκ | 21 Δεκ 2020

Ο Κόσμος το 2021: Προκλήσεις μιας αβέβαιης εποχής

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο και το Ίδρυμα Konrad Adenauer, διοργανώνουν το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης με θέμα: Ο κόσμος το 2021: Προκλήσεις μιας αβέβαιης εποχής.

Οι συνθήκες της πανδημίας, των εθνικών και διεθνών εξελίξεων, αλλά και της ανατροπής της καθημερινότητάς μας, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη προβληματισμού και αναστοχασμού γύρω από καίρια θέματα που ορίζουν μια αβέβαιη και μεταβατική εποχή για τη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας. Κορυφαίες προσωπικότητες από την Αμερική, την Αγγλία, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, συμμετέχουν στο φετινό Συμπόσιο, μια διοργάνωση που προσαρμόζεται στην τρέχουσα συγκυρία και θα διεξαχθεί διαδικτυακά με τέσσερις συζητήσεις σε βάθος τεσσάρων εβδομάδων


Η μαγεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου γεμίζει τα φθινοπωρινά βράδια του Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη και φέτος, πιστό στο ραντεβού του με όλους τους σινεφίλ, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020.

Κορυφαίες ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, τις οποίες και θα απολαύσουμε διαδικτυακά θα πλαισιώσουν την 61η διοργάνωση του φεστιβάλ.
Η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης εισέρχεται δυναμικά στην ψηφιακή εποχή.
Για το 2020, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της πανδημίας του COVID-19, η διοργάνωση επικεντρώνεται σε ένα εξ ολοκλήρου διαδικτυακό πρόγραμμα διάρκειας έντεκα ημερών (19-29 Νοεμβρίου) με αιχμή τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων και την ψηφιακή διοργάνωση των προγραμματιζόμενων φεστιβάλ, εκδηλώσεων και δράσεων, καθώς και των επαγγελματικών συναντήσεων για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά του βιβλίου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 17ης ΔΕΒΘ θα μεταδίδεται διαδικτυακά από τη νέα, υπό κατασκευή ιστοσελίδα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της έκθεσης, μέσα από δύο κατάλληλα εξοπλισμένα στούντιο στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Η ιστοσελίδα θα ανακοινωθεί.
OPEN HOUSE
Νοέμβριος 2020
 

Το πρώτο Open House Worldwide Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά, το σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου: ένα 48ωρο διαδικτυακό φεστιβάλ με συζητήσεις, ξεναγήσεις και πολλά ακόμη! Όπως όλες οι Open House εκδηλώσεις, είναι κι αυτή ελεύθερη να την παρακολουθήσει και να την απολαύσει το κοινό.
Θεσσαλονίκη συμμετέχει με το θέμα “Thessaloniki Evolving: Designing for the future” την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, 12:00-13:00 (ώρα Ελλάδος).

Παράλληλα μια σειρά από virtual tours θα μας ξεναγήσει φέτος σε εντυπωσιακά κτίρια της πόλης, διαδικτυακά. Η πρεμιέρα των βίντεο θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου 2020. Τα βίντεο θα ανέβουν στην ιστοσελίδα και θα παραμείνουν στο διαδίκτυο, στο κανάλι του Open House Thessaloniki στο youtube.

MOMus Resilience Project
Νοέμβριος 2020
 

Το MOMus, παραμένοντας κοινωνικά ενεργό και στη σημερινή συνθήκη, έχει συστήσει επιλεγμένα έργα από τις εκθέσεις και τις συλλογές του στο διαδικτυακό του πρόγραμμα "MOMus Resilience Project – Μαζί Ανθεκτικοί”. Θέλοντας να βρίσκεται πιο κοντά στους ανθρώπους που εργάζονται, δημιουργούν, εκφράζονται μέσα από το σπίτι τους ξεκίνησε να συστήνει όψεις «σπιτιού», δηλαδή της ζωής μέσα στο σπίτι, όπως το έχουν αντιληφθεί καλλιτέχνες σε ανύποπτο χρόνο (#MOMus Domus).


Έπειτα από τις δύο επιτυχημένες ενότητες, η πρώτη αφιερωμένη σε μουσικές από το θέατρο και τον Κινηματογράφο και η δεύτερη αφιερωμένη στους μουσικούς της πόλης, συνεχίζουμε με την τρίτη ενότητα με θέμα: «Μουσικά αφιερώματα»

Στην τρίτη ενότητα παρουσιάζουμε 4 μουσικά αφιερώματα, το καθένα με την δική του αισθητική και την δική του στόχευση. Οι συναυλίες αυτές θα στηθούν καλλιτεχνικά στο Π.Κ. Αλέξανδρος και θα παρουσιαστούν στο κοινό σε LIVE STREAMING ημισκηνοθετημένες, άρτια βιντεοσκοπημένες και κάθε φορά εστιάζοντας στον αφιερωματικό χαρακτήρα.
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ LIVE
Νοέμβριος 2020
 
Δεδομένης της νέας αναστολής λειτουργίας των θεάτρων, το θέατρο Πορεία, ενεργό και πρωτοπόρο όπως πάντα, θα αφήσει ανοιχτή την πόρτα επικοινωνίας με το κοινό φτιάχνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα ζωντανών κινηματογραφούμενων παραστάσεων, που θα αποτελείται από τις ήδη προγραμματισμένες παραστάσεις μας, αλλά και από παλιότερες εξαιρετικές παραστάσεις άλλων σχημάτων, απροσδόκητες αλλά και ερεθιστικές, που σκοπό έχουν να κρατήσουν θερμή την επαφή του κοινού με το θέαμα ποιότητας, τους καλλιτέχνες ενεργούς και το θέατρο Πορεία δραστήριο και δημιουργικό σε αυτήν την δύσκολη περίοδο.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Νοέμβριος 2020

Το Μegaron Online επιστρέφει δυναμικά και διαδικτυακά, τον Νοέμβριο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε έξι εξαιρετικές μουσικές εκδηλώσεις σε δωρεάν live streaming,από τις οποίες ξεχωρίζει η αποκλειστική αναμετάδοση από το Μέγαρο για την Ελλάδα της συναυλίας της Staatskapelle Berlin (15.11.2020, ώρα 4 μ.μ.),σεένα πρόγραμμα μόνο με έργα Beethoven. Η διάσημη ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Daniel Barenboim, ενός από τους καλύτερους μαέστρους όλου του κόσμου, θα ερμηνεύσει την κοσμαγάπητη Ηρωική Συμφωνία και θα συμπράξει με τον κορυφαίο πιανίστα András Schiff στην παρουσίαση του Τέταρτου Κοντσέρτου για πιάνο.

Το ΚΠΙΣΝ, ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της περιόδου που διανύουμε συνεχίζει να ψυχαγωγεί, να ανακαλύπτει και να διασκεδάζει, από το σπίτι!  
Μετά την ανακοίνωση για τα πιο πρόσφατα μέτρα για τη δημόσια υγεία, το ΚΠΙΣΝ ανανεώνει το πρόγραμμά του για το Νοέμβριο με ένα βελτιωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα.

Το #SnfccAtHome σας προσκαλεί να ανακαλύψετε όλο το περιεχόμενο του online:

  • Live συναυλίες από το ΚΠΙΣΝ αλλά και τους ηχογραφημένους κύκλους συναυλιών Jazz Chronicles και Music Escapades
  • Τη live σειρά Παραβάσεις αλλά και τις ηχογραφημένες Παραβάσεις από προηγούμενες καλλιτεχνικές season
  • Την ηχητική σειρά Αναγνώσεις για παιδιά και για ενήλικες
  • Διαλέξεις και συζητήσεις από το ΚΠΙΣΝ
  • Προγράμματα για άθληση στο σπίτι
  • Προγράμματα και δραστηριότητες του ΚΠΙΣΝ αφιερωμένες στα παιδιά
  • Ψηφιακές ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

 
Onassis Channel Live
από 11 Νοεμβρίου 2020
 

Η απόσταση μας ενώνει. Tο Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Sold-out παραστάσεις, podcasts, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα, αναπάντεχες συναυλίες.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Every day iSAFEstival: Οι 5 live συναντήσεις του KIDOT
Νοέμβριος 2020
 
Οι πέντε βασικές κατηγορίες του KIDOT Festival (Workshop, Side Event, Food Area, Market, Talk) έγιναν η αφορμή για πέντε live συναντήσεις ψυχαγωγίας, έκφρασης, συζήτησης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί, αλλά και την οικογένεια! Τώρα που μένουμε (ξανά) σπίτι είναι η αφορμή να τις παρακολουθήσετε, σε περίπτωση που τις χάσατε!
Διαδικτυακές δράσεις για παιδιά από την Παιδική Βιβλιοθήκης Καλαμαριάς
21 Νοε 2020 - 6 Δεκ 2020
 
Μπορεί ο κορωνοϊός (COVID-19) να μη μας επιτρέπει να βρεθούμε φυσικά στο χώρο της βιβλιοθήκης, όμως η τεχνολογία μας επιτρέπει να το κάνουμε διαδικτυακά. Οι Βιβλιοθήκες της Καλαμαριάς έχουν σχεδιάσει μια σειρά
δραστηριοτήτων για τα μέλη τους, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

Η υλοποίηση των δραστηριοτήτων θα γίνεται με Zoom, Skype ή και αποστολή εργαστηρίων με e-mail, όπου απαιτείται. Οι βιβλιοθήκες δεν θα καταγράφουν την δραστηριότητα και θα δημοσιεύουν μόνο το παραγόμενο αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων και φωτογραφίες χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών.
Psaroloco
Συλλογές ταινιών μικρού μήκους
Νοέμβριος 2020
 

Το Psaroloco συγκέντρωσε σε συλλογές επιλεγμένες ταινίες κινούμενων σχεδίων και ταινιών μικρού μήκους για παιδιά από δύο ετών και για όλη την οικογένεια που μπορούμε να δούμε δωρεάν νόμιμα και χωρίς εγγραφή. Χωρισμένες σε κατηγορίες θα κάνουν το ψάξιμο ακόμα πιο εύκολο, ενώ το περιεχόμενο του εμπλουτίζεται συνεχώς.

3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

14 Νοε - 22 Νοε 2020
 

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών που απευθύνονται σε παιδιά από 2 ετών έως και την εφηβεία αλλά και σε γονείς που θέλουν να θυμηθούν τη δική τους παιδική ηλικία, το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, πραγματοποιείται  online από τις 14 ως τις 22 Νοεμβρίου 2020.
ΒΙΒΛΙΟΤον Νοέμβριο η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ, με συντονιστή τον συγγραφέα Πάνο Τσίρο, συνεχίζεται.
Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, οι βιβλιόφιλοι δίνουν και πάλι ραντεβού, αυτή τη φορά διαδικτυακά, από τις 18.30 ως τις 20.30, για να συζητήσουν το βιβλίο που διάβασαν κατά την διάρκεια του μήνα που πέρασε. Η παρέα των αναγνωστών θα έχει και πάλι την ευκαιρία να μοιραστεί εμπειρίες, συναισθήματα και ιδέες, αλλά και να αναπτύξει φιλίες και να ανταλλάξει απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα.

 

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 19.00, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης διαβάζει το συγκλονιστικό διήγημα του Ουίλλιαμ Φώκνερ «Ένα ρόδο για την Έμιλυ» εγκαινιάζοντας τον δεύτερο κύκλο της διαδικτυακής ηχητικής σειράς Αναγνώσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τη σκηνοθετική επιμέλεια του οποίου αναλαμβάνει η σκηνοθέτις Ιώ Βουλγαράκη.

visit our website
Our Facebook
Website
Copyright 2015 | All Rights Reserved

Contact Us:
Τ 2310 551 754
E pr@peebe.gr


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 

‘Εκθεση & Βραβεία MATAROA | Εικαστικές Τέχνες

Η Πολιτιστική Εταιρεία και η 7η Art Thessaloniki – International Contemporary Art Fair, με στόχο την καλλιτεχνική προώθηση νέων δημιουργών και την ανάδειξή τους στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, διοργανώνουν την τρίτη θεματική έκθεση και αντίστοιχο βραβείο νέων καλλιτεχνών με τίτλο ‘MATAROA’.

Παρουσίαση του λευκώματος «Αιώνια Θεσσαλονίκη»

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και ο Εκδοτικός Οίκος University Studio Press σας προσκαλούν στην εκδήλωση του φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο Αιώνια Θεσσαλονίκη / Eternal Thessaloniki.

“Το σκοτεινό νήμα της βίας”

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Το σκοτεινό νήμα της βίας”, μια διοργάνωση της Πολιτιστικής Εταιρείας.