logo

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

e-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ #9

11-12 Δεκεμβρίου @ youtube

11-12 ΔΕΚ 2020

Στο πλαίσιο της υποστήριξης του περιοδικού Εντευκτήριο, ενός από τα ποιοτικότερα λογοτεχνικά περιοδικά της χώρας, η Πολιτιστική Εταιρεία συνεργάζεται με το περιοδικό για την υλοποίηση της 9ης Λογοτεχνικής Σκηνής, που θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά στις 11 & 12 Δεκεμβρίου 2020.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λογοτεχνική Σκηνή

Σε πείσμα των καιρών και των πρωτοφανών αντιξοοτήτων τους, η Λογοτεχνική Σκηνή, που εμφανίστηκε στην πολιτισμική ζωή της Θεσσαλονίκης το 2012, προχωρεί στην 9η διοργάνωσή της, σε σύμπραξη και φέτος με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία επίσης με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και με τη γενναιόδωρη υποστήριξη ιδιώτη χορηγού, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Στην εποχή της εφιαλτικής πανδημίας που αφήνει στο πέρασμά της εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς ανά τον κόσμο και μας αναγκάζει σε κοινωνικές αποστάσεις και αυτοεγκλεισμό, με τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα να είναι ήδη εμφανή και να απειλούν να πάρουν τρομακτικές διαστάσεις, οι τέχνες είναι το πιο αποτελεσματικό “εμβόλιο” για τις ψυχές μας· με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι τέχνες μάς βοηθούν να διατηρήσουμε την επικοινωνία μας, να συνεργαστούμε ακόμη και εξ αποστάσεως, να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο, να ενώσουμε ―ανέπαφα, για όσο διάστημα αυτό απαιτείται― τις δυνάμεις μας, ώστε η επιβεβλημένη μοναχικότητα να μη διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.

Η e-Λογοτεχνική Σκηνή #9 θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 19:30), και φυσικά, λόγω των συνθηκών, θα γίνει μέσω διαδικτύου, με βίντεο που θα κάνουν πρεμιέρα”, ταυτόχρονα, στο κανάλι εντευκτήριο* του youtube.

Στην e-Λογοτεχνική Σκηνή #9 συμμετέχουν 31 συγγραφείς από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, διάφορες περιφερειακές πόλεις, από την Κύπρο και από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίουε αλφαβητική σειρά): Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Άνια Βουλούδη, Σπύρος Γιανναράς, Άντζελα Δημητρακάκη, Μάρω Δούκα, Τασούλα Επτακοίλη, Κορίνα Καλούδη, Δήμητρα Κολλιάκου, Αριστοτέλης Μαγουλάς, Πέτρος Μπιρμπίλης, Λάμπρος Παπαδήμας, Άκης Παπαντώνης, Σαΐντ (πρόσφυγας από το Ιράν), Κωνσταντία Σωτηρίου, Μαρία Τοπάλη, Χρήστος Ωραιόπουλος· ακόμη, αφιέρωμα στον Ντίνο Χριστιανόπουλο (επιμέλεια: Γιώργος Σαράτσης)· στα μουσικά μέρη: Θωμάς Κοροβίνης, Δημήτρης Μαραμής.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου: Λίνα Βαλετοπούλου, Χάρης Γαρουνιάτης, Αρετή Γκανίδου, Τιτίκα Δημητρούλια, Γιώργος Δυνέζης, Σταύρος Ζαφειρίου, Κώστας Θεοδωρίδης, Άννα-Μαρία Ιακώβου, Αγγέλα Καστρινάκη, Νικόλας Κουτσοδόντης, Ευφροσύνη Μαντά-Λαζάρου, Γιώργος Παναγιωτίδης, Ευά Παπαδάκης, Στάθης Παχίδης, Αιμίλιος Σολωμού, Συμεών Τσακίρης· ακόμη, αφιερώματα στην Κική Δημουλά (επιμέλεια: Γιώργος Κορδομενίδης) και στον Ίωνα Δραγούμη (επιμέλεια: Γιώργος Σαράτσης)· στα μουσικά μέρη: Δημήτρης Μεζές και Νίκος Χατζηελευθερίου.

Διεύθυνση – επιμέλεια: Γιώργος Κορδομενίδης

* εάν με διπλό κλικ στη λέξη εντευκτήριο δεν οδηγείστε στο κανάλι του στο youtube, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ πάνω στη λέξη και εν συνεχεία να επιλέξετε hyperlink ➤ copy hyperlink και να επικολλήστε το link στον browser που χρησιμοποιείτε (firefox Mozilla, safari, chrome, opera).

Λογοτεχνική Σκηνή

εντευκτηριο

ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ
Η Πολιτιστική Εταιρεία ανέλαβε το 2020 την ευθύνη της στήριξης του περιοδικού Εντευκτήριο, ενός από τα ποιοτικότερα λογοτεχνικά περιοδικά της χώρας, σύμβολο της πολιτιστικής παρακαταθήκης της πόλης, και κομμάτι της λογοτεχνικής ιστορίας της.

Thessaloniki PhotoΒiennale 2021 | Ανοιχτή Πρόσκληση

Η Πολιτιστική Εταιρεία, στο πλαίσιο του άξονα δράσης MATAROA, ενώνει τις δυνάμεις της με το MOMus-ΜΦΘ για την ανάδειξη πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων φωτογράφων!

Βραβεία MATAROA 2021

Για δεύτερη φορά, η Πολιτιστική Εταιρεία και η 5η Art – Thessaloniki International Contemporary Art Fair απευθύνουν στους νέους καλλιτέχνες πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα MATAROA AWARDS, με στόχο την προώθηση νέων δημιουργών και την ανάδειξή τους στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φράγκων 6-8
54626 Θεσσαλονίκη
Τ 2310 551754
E info@peebe.gr