Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στο πλαίσιο της 6ης Art Thessaloniki Contemporary Art Fair, απονεμήθηκε το βραβείο ΜΑΤΑROA 2022 στον Δημήτρη Καπετάνου και οι δύο τιμητικές διακρίσεις στη Θεανώ Γιαννέζη και τη Σοφία Πεχλιβανίδου αντίστοιχα.

H Πολιτιστική Εταιρεία και η 6η Art Thessaloniki Contemporary Art Fair (03-06 Νοεμβρίου 2022) διοργάνωσαν για τρίτη φορά την έκθεση και τα βραβεία MATAROA.

Με σκοπό να προβάλλουν και να προωθήσουν το έργο νέων Ελλήνων καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι δύο διοργανωτές έχουν λάβει την πρωτοβουλία να υλοποιούν την ετήσια έκθεση MATAROA, τον διαγωνισμό και τα αντίστοιχα βραβεία.

Φέτος, η ειδική επιτροπή και το κοινό με την ψήφο του, ανέδειξαν ως νικητή τον Δημήτρη Καπετάνου από τους 10 καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην έκθεση, ο οποίος έλαβε το βραβείο των 1500€. Επιπλέον, η έντυπη έκδοση ΜΑΤΑROA (ΤΕΥΧΟΣ 3) και η online πλατφόρμα www.mataroa.gr πρόκειται να φιλοξενήσουν ειδικό αφιέρωμα στον νέο καλλιτέχνη. Η Θεανώ Γιαννέζη και η Σοφία Πεχλιβανίδου επίσης ξεχώρισαν για το έργο τους και έλαβαν τιμητική διάκριση, η οποία συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 700€ έκαστη.

 

 

Οι 10 καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από τις συνολικά 74 αιτήσεις για να παρουσιάσουν το έργο τους στην έκθεση MATAROA, μας μιλούν παρακάτω για την ιδέα, την έμπνευση και το νόημα πίσω από τα έργα τους.