fbpx

logo

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Βραβεία MATAROA | Design

Thessaloniki Design Week | Design & Γαστρονομία | Τελετή Απονομής Βραβείων

Η τελετή απονομής των MATAROA Design Awards πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ανοίγοντας και εξερευνώντας ένα νέο καλλιτεχνικό πεδίο στη δραστηριότητα και την εξωστρέφεια του project. Μέλη και συνεργάτες της Πολιτιστικής Εταιρείας και του Thessaloniki Design Week 2023 καθώς και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, απένειμαν χρηματικά έπαθλα στους διακεκριμένους δημιουργούς της διοργάνωσης.

Με επίκεντρο τη σχέση του design με τη γαστρονομία, τα νέα βραβεία απευθύνθηκαν στην κοινότητα των σχεδιαστών και των δημιουργών, με προτάσεις πάνω στις θεματικές «Σχεδιάζοντας το εστιατόριο του μέλλοντος» & «Έξυπνα και καινοτόμα food concepts», ενισχύοντας την κοινότητα των νέων σχεδιαστών και προωθώντας το έργο τους στο διεθνές στερέωμα, μέσα από την πλατφόρμα του MATAROA.

Τα βραβεία στην κατηγορία «Σχεδιάζοντας το εστιατόριο του μέλλοντος» έλαβαν οι:

 • Άγγελος Ζήγος & Μάριος Γέροντας (1η θέση | Open Kitchen)
 • Χριστίνα Αντζουλάτου & Νάντια Νίκα (2η θέση | WASTELANDS:
  Τοπία Μεταβολισμού της Τροφής )
 • Ευάγγελος Μητσιάνης (3η θέση | The Cyclus)

Ενώ για την κατηγορία «Έξυπνα και καινοτόμα food concepts» οι:

 • Γεώργιος Μπόσνας (1η θέση | MICELL – An alternative to plastic &
  sustainable packaging)
 • Νικόλαος Χανδόλιας (2η θέση | Bread Patterns)
 • Iωάννα Ζιούτα (3η θέση | Seed – Αναδεικνύοντας την αξία των σπόρων)

  Όπως σημειώνει η Βίκη Παπαδημητρίου, Διευθύντρια Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και συντονίστρια του project MATAROA, «Η πρωτοβουλία των βραβείων MATAROA είναι ο άξονας εκείνος του project που μας δίνει τη δυνατότητα έμπρακτης υποστήριξης νέων δημιουργών, μας φέρνει σε άμεση επαφή με τους ίδιους, μας κάνει κοινωνούς της δυναμικής και της προοπτικής τους. Μετά τις εικαστικές τέχνες και τη φωτογραφία, η Πολιτιστική Εταιρεία θεσπίζει τα βραβεία MATAROA στο Design, και σε συνεργασία με το Thessaloniki Design Week, στηρίζει το έργο 9 συνολικά βραβευμένων δημιουργών, και παρουσιάζει -μέσα από την έκθεση που φιλοξενεί η διοργάνωση- 20 καινοτόμες ιδέες που συνδυάζουν το Design με τη Γαστρονομία. Την αξία αυτής της πρωτοβουλίας των βραβείων, την αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι ίδιοι μέσα από τα ίδια τα λόγια των δημιουργών, τα οποία δίνουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε τη δραστηριότητά μας προς αυτήν την κατεύθυνση».

  To MATAROA project συνεχίζει να εκπληρώνει το όραμα και τη δραστηριότητά του με ανανεωμένες ιδέες που συμπεριλαμβάνουν όλο και
  περισσότερες κοινότητες Ελλήνων δημιουργών, συνιστώντας μια πλατφόρμα με διευρυμένη ματιά που ανοίγει τον διάλογο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το project MATAROA είναι μια πλατφόρμα για τους Έλληνες καλλιτέχνες και τον σύγχρονο πολιτισμό στην Ελλάδα. Μια πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος που στόχο έχει την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικής δραστηριότητας. Το project MATAROA έχει τρεις βασικούς πυλώνες: την έντυπη έκδοση, την ιστοσελίδα και τα ομώνυμα βραβεία νέων καλλιτεχνών.

Το Thessaloniki Design Week (6-11 Ιουνίου) επιστρέφει φέτος με κεντρική του θεματική τις ποικίλες εκφάνσεις του design που υπηρετούν τη γαστρονομία, με αφορμή την ένταξη της  Θεσσαλονίκης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στο δημιουργικό πεδίο της γαστρονομίας (2021). Με μια σειρά δράσεων, εκδηλώσεων, διαγωνισμών, εκθέσεων, ομιλιών, παρουσιάσεων, ξεναγήσεων, εργαστηρίων και B2B συναντήσεων, το TDW2023 αποτελεί μια γιορτή, όπου η δημιουργικότητα συναντά την παράδοση, το παρόν και το μέλλον του φαγητού, της μαγειρικής, της εστίασης                                                                        και,γενικότερα, ολόκληρου του κύκλου ζωής της τροφής.

ψηφιακη εκδοση

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
Επισκεφθείτε την ψηφιακή βιβλιοθήκη και «ξεφυλλίστε» online την έκδοση του MATAROA.

MATAROA

MATAROA PORTAL
Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του MATAROA και ανακαλύψτε Έλληνες καλλιτέχνες και το έργο τους.