fbpx

logo

*|MC:SUBJECT|*
Η διαχειριστική ομάδα του Ημερολογίου της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος επιλέγει μεταξύ πολιτιστικών δρώμενων, εικαστικών εκθέσεων, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων και νέων εκδόσεων, και προτείνει:
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ


Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, στις 19.30
 
Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μεγάλο κύκλο από άγνωστα ή/και ανέκθετα έργα του Κώστα Λούστα (1933-2014) που προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας του καλλιτέχνη και τις Συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών.

 
Γιώργος Τάνσαρλης - Αλέξανδρος Πλωμαρίτης | 12 Απρ 2019 - 15 Μαΐου 2019
Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου

Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στις 20:30
Στα έργα του Γιώργου Τάνσαρλη συνυπάρχουν δυο κόσμοι: Ο ένας ο υπαρκτός, ο κόσμος του «εδώ». Το πραγματικό και το φαντασιακό βρίσκονται σε διαρκή αλληλεπίδραση.
Ο Αλέξανδρος Πλωμαρίτης εργάζεται ενεργά ως performance artist, επιμελητής/ διοργανωτής φεστιβάλ και performances. Η δουλειά του θίγει και επεξεργάζεται κοινωνικοπολιτικά θέματα.
Έκθεση Φωτογραφίας του Άρι Γεωργίου «Αμερική–Ρωσία: Ισοπαλία» | 7 Φεβ 2019 - 12 Απρ 2019
Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή

Η "Αμερική του 1978" υπήρξε ίσως η πλέον θεμελιακή ενότητα του φωτογραφικού έργου τού Άρι Γεωργίου. Προϊόν του πρώτου μεγάλου ταξιδιού σε αυτή τη χώρα που επί δίμηνο διέσχισε από Δυσμάς προς Ανατολάς, αποτέλεσε το υλικό της πρώτης του ατομικής έκθεσης με τίτλο "Φωτογραφίες απ' την Αμερική".
Η έκθεση παρατείνεται για λίγες μέρες έως Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Έκθεση "Καζαντζάκης και Βυζάντιο: η αναζήτηση του θείου" | 13 Μαρ 2019 - 15 Σεπτ 2019 

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζουν στην κατεξοχήν "βυζαντινή" πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, την περιοδική έκθεση με τίτλο "Καζαντζάκης και Βυζάντιο: η αναζήτηση του θείου". Η έκθεση αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας των δύο Μουσείων που ξεκίνησε το 2017 με αφορμή τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη
 
Artforum Gallery
 
Η Πηνελόπη Ακριτίδου και ο Ίων Ρούντολφ συμμετείχαν στην έκθεση “Emerging Artists” στο Open Art Lab στα πλαίσια της Art Thessaloniki 2018 και στην δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Art Thessaloniki 2018, όπως επίσης και σε άλλες ομαδικές εκθέσεις.
Οικία ΤέλλογλουΆγγελος Σικελιανός, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος, Μ. Καραγάτσης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Κωνσταντίνος Καβάφης, Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, είναι ορισμένα από τα πορτρέτα προσωπικοτήτων της ποίησης και της λογοτεχνίας που φιλοτέχνησε η Κατερίνα Χατζή και θα παρουσιαστούν στην έκθεση «ΩΔΕΣ», στην Οικία Τέλλογλου.
 

 Έκθεση «Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με το βλέμμα δύο γυναικών ζωγράφων: Θάλεια Φλωρά Καραβία – Νάντεζντα Πέτροβιτς» | 29 Μαρ 2019 - 30 Ιουν 2019
Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Την έκθεση διοργανώνουν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνας, το Ιστορικό Μουσείο της Σερβίας, Βελιγράδι, το Εθνικό Μουσείο Βελιγραδίου, το Γ΄ Σώμα Στρατού και τον Σύνδεσμο Μοναστηριωτών και των πέριξ «Η Καρτερία».

Video Art Μηδέν: Βιντεοτόποι/Videolands | 5 - 25 Απριλίου 2019
Αποθήκη Β1 λιμάνι Θεσσαλονίκης / MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών συνεργάζεται με το φετινό Video Art Μηδέν, φιλοξενώντας ένα μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη βιντεοτέχνη με 130 έργα γνωστών και νέων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, από τις 5 έως τις 25 Απριλίου 2019.

ΘΕΑΤΡΟ
«ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ» του Ουαζντί Μουαουάντ | 20 Μαρτίου – 11 Μαίου 2019
Βασιλικό Θέατρο

Το συγκλονιστικό, σκληρό και ταυτόχρονα ανθρώπινο και ποιητικό κείμενο παρέσυρε με τη δύναμή του το κοινό στη δίνη της ιστορίας. Οι θεατές υποδέχτηκαν ηθοποιούς και συντελεστές στην υπόκλιση, στο φινάλε, με παρατεταμένο χειροκρότημα και επευφημίες.
 
Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη
Στον ρόλο της Ναουάλ η Ντίνα Μιχαηλίδου.
Οικία Τέλλογλου
Στο έργο ανταμώνουν’ ηρωίδες έργων της Βιρτζίνια Γουλφ, και  του Τζέιμς Τζόυς, με  κείμενα της Ντόρις Λέσινγκ και της Εστέρ Βιλάρ.  
 
Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης
Επιλογή-προσαρμογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης, Αναστασία Θεοφανίδου
Ερμηνεία: Αναστασία Θεοφανίδου
 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 5/4, Σάββατο 6/4, Κυριακή 7/4 και Δευτέρα 8/4 στις 20:00
Θέατρο "Τ" (Ταφ)
 

Γραμμένο το 2011, το έργο είναι μια πολυπρισματική φιλοσοφική κωμωδία για την αγάπη και το νόημα της ζωής.

Κείμενο: Ιβάν Βιρπάγεφ
Μετάφραση: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Παίζουν: Μαγδαληνή Μπεκρή, Μαρία Χριστοφίδου, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Πάνος Δεληνικόπουλος
Παρασκευή-Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή
στις 20:00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων που είχαν χωριστεί στη γέννα, βρίσκονται ξαφνικά στην ίδια πόλη χωρίς να το γνωρίζουν. Μέσα σε αυτή την αλλόκοτη συνθήκη εκτυλίσσεται μια ιλιγγιώδης φάρσα, στην οποία κυριαρχούν η πλάνη και οι αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις, καθώς τα πρόσωπα διασταυρώνονται.

Νέα Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Παίζουν: Νίκος Κουρής, Ορφέας Αυγουστίδης


 

"Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν" του Μπέρτολτ Μπρεχτ | 4 Απριλίου 2019 - 14 Απριλίου 2019 
Θέατρο Αυλαία
 
Στον «Καλό άνθρωπο του Σετσουάν» τρεις Θεοί έρχονται στην γη, με σκοπό να βρουν αρκετούς καλούς ανθρώπους που να ζουν με αξιοπρέπεια ώστε να δικαιολογήσουν την θεϊκή ύπαρξή τους και να διατηρηθεί ο κόσμος ως έχει. Έπειτα από πολλές δυσκολίες, εντοπίζουν τον μοναδικό καλό άνθρωπο: μια πόρνη στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας, την Σεν Τε.

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Παίζουν: Πέγκυ Τρικαλιώτη
Πρωτότυπη μουσική (*): Βασίλης Παπακωνσταντίνου
* Η μουσική παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς.
 
"ΟΡΕΣΤ3ΙΑ... μια διαδρομή..." | 5 Απριλίου 2019 - 7 Απριλίου 2019
Θέατρο Άνετον
 
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Ανοιχτή σκηνή - Θεατρικές φωνές της πόλης 2019". Μια διαφορετική προσέγγιση της Ορέστειας, μέσα από 500 επιλεγμένους στίχους φιλτραρισμένους από την πολυετή έρευνα σχολιαστών και δραματολόγων. Εναλλάσσοντας διαρκώς ρόλους και ύφος, τρεις υποκριτές – σχολιαστές περνάνε, άλλοτε με δραματικό και άλλοτε με απρόσμενα κωμικό τρόπο, μπροστά από τα μάτια του σύγχρονου θεατή, όλη την πλοκή και το backstage (sic!) της τριλογίας.

Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος
Ερμηνεύουν: Διονύσης Καραθανάσης, Ιωάννα Λαμνή, Στάθης Μαυρόπουλος

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαρτίου 2019 στις 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης
ΜΟΥΣΙΚΗ || ΧΟΡΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ | 24 Απριλίου 2019
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Διοργάνωση: ΟΜΜΘ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις επικρίσεις ότι στο Requiem του δεν μεταφέρει αρκετά το φόβο του θανάτου, ο Fauré απάντησε πως βλέπει τον θάνατο περισσότερο ως μία απελευθέρωση προς κάτι ανώτερο, παρά ως μία οδυνηρή εμπειρία.
Πολλοί συνθέτες έχουν γράψει μουσική εμπνευσμένοι από τον ύμνο Stabat Mater, που περιγράφει το θρήνο της Παναγίας μπροστά στον Εσταυρωμένο. Ο Poulenc σκόπευε να γράψει ένα Requiem, ώσπου στάθηκε μπροστά σε μία αντίστοιχη εικόνα της Παναγίας και άλλαξε γνώμη.
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Έργα δύο κορυφαίων εκπροσώπων του ύστερου ρομαντισμού περιλαμβάνει το πρόγραμμα της σημερινής συναυλίας.

Πρόγραμμα:
Ρίχαρντ Στράους (1864-1949): ‘Τέσσερα τελευταία τραγούδια’ για σοπράνο και ορχήστρα
Γκούσταβ Μάλερ (1860-1911): Συμφωνία αρ.5 σε ντο δίεση ελάσσονα

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Πουσπουρίκας
Σοπράνο: Σοφία Κυανίδου

 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ορχήστρα πνευστών του Κρατικού ωδείου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν μια συναυλία έκπληξη, αφιερωμένη στους φίλους του ΣΙΝΕΜΑ. Αγαπημένα μουσικά θέματα, από ταινίες που έγιναν περισσότερο γνωστές από τη μουσική τους επένδυση, θα διαδέχονται το ένα το άλλο, μέσα σε μία μοναδική κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

Διεύθυνση : Δημοσθένης Φωτιάδης
 
Στο Family Concept 09: Experimental Piano muzike, η Δανάη Στεφάνου ξεκινώντας με το έργο "In a Landscape" του John Cage (1948), θα παίξει μια σειρά από ατμοσφαιρικούς αυτοσχεδιασμούς στο εσωτερικό και τα πλήκτρα του πιάνου. Τα muzike. family conceρts είναι μια σειρά από συναυλίες για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και φίλους που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ακούγοντας ζωντανή μουσική
Φεστιβάλ Χορού MOTUM | 12-14 Απριλίου 2019
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Ένα αξιοσημείωτο καλλιτεχνικό γεγονός, που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολυπληθείς φίλους του σύγχρονου χορού, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12-14 Απριλίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ Χορού MOTUM, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Τατιάνας Παπαδοπούλου, θα παρουσιάσει πέντε ομάδες που θα σκιαγραφήσουν τη σημερινή εικόνα του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Το κοινό της πόλης θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει καλλιτέχνες παγκόσμιου βεληνεκούς, να παρακολουθήσει μοναδικά θεάματα γεμάτα συγκινήσεις και να ενημερωθεί για τις διεθνείς πρωτοποριακές τάσεις της ορχηστικής τέχνης. Αυτή η κορυφαία συνάντηση καλλιτεχνών σύγχρονου χορού θα συμπληρωθεί με μια σειρά από ενδιαφέροντα master classes για τους επαγγελματίες του χώρου, στα οποία η συμμετοχή είναι δωρεάν.
ΣΙΝΕΜΑ
Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος γιορτάζει τα 20 χρόνια!
ΙΝ-EDIT Festival | 17-21 Απριλίου 2019
Ολύμπιον & Αποθήκη ΄Δ, Λιμάνι
 
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
Τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, στις 19:00, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ο πρώτος Master of Wine στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, έρχεται στο Κτήμα Γεροβασιλείου για μια γευστική συνάντηση με θέμα: "Μετάγγιση κρασιού: πότε το πολύ είναι λίγο και το λίγο είναι πολύ". 

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
• Τάσος Αναστασιάδης, Αν. Καθηγητής Ιστορίας, McGill Univerisity, Montreal, Διευθυντής Σπουδών, Γαλλική Σχολή Αθηνών.
• Βασίλης Κ. Γούναρης, Καθηγητής Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων ΑΠΘ
• Ισίδωρος Ζουργός, συγγραφέας-εκπαιδευτικός
 
Συντονισμός εκδήλωσης:
• Γιώργος Τούλας, δημοσιογράφος, διευθυντής της Parallaxi.

Slow Art Day" | Σάββατο 6 Απριλίου


ΜΟΜus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
 

Το ΜΟΜus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης γίνεται το πρώτο ελληνικό μουσείο που συμμετέχει στο διεθνές κίνημα Slow Art Day, σκοπό του οποίου αποτελεί η ενθάρρυνση του κοινού να προσεγγίζει και να απολαμβάνει την τέχνη χωρίς βιασύνη και χωρίς τη βοήθεια ειδικών.
Χειρόγραφα και φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη, προσωπικά του αντικείμενα, έργα και αντικείμενα που ο ίδιος ο ποιητής ζωγράφισε και πρωτότυπα έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή εμπνέονται από την ποίησή του.

Στην 3η Gourmet Exhibition στην Αποθήκη Γ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα γνωρίσουμε προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Ο ενθουσιασμός των εκθετών και το έντονο ενδιαφέρον εμπόρων και κοινού αποτέλεσε την αφετηρία για την θέσπιση του θεσμού. Η Gourmet Exhibition εδραιώνεται πλέον ως το σημαντικότερο γεγονός προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών & βοτάνων, αρτυμάτων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης.
Η πανελλαδική εκστρατεία #letsdoitgreece ενώνει την Ελλάδα σε μία κοινή περιβαλλοντική προσπάθεια!" Το κύριο χαρακτηριστικό της αποτελεί η ταυτόχρονη δράση χιλιάδων φορέων και εθελοντών σε όλη τη χώρα.
 
Πανελλαδική Εκστρατεία 2019 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

La Mamart - Thessaloniki arts & crafts fair | 18 - 21 Απριλίου 2019

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

Η διοργάνωση la mamart – Thessaloniki arts & crafts fair, κλείνει 15 χρόνια!
Η έκθεση φιλοξενεί πίνακες ζωγραφικής, κεραμικά, αντικείμενα design, εικαστικά κοσμήματα, εικαστικές κούκλες, natural cosmetics και πρωτότυπα ρούχα και αξεσουάρ εμπνευσμένα από ethnic στοιχεία. Όλα χαρακτηρίζονται από τη μοναδικότητα της χειροποίητης δημιουργίας και το μεράκι και την αγάπη που δόθηκε σ’ αυτά από τους δημιουργούς τους.
Η Χριστίνα Λάππα είναι η Τιμώμενη Καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης.

 
Adult Art | 16 Μαρτίου 2019 - 6 Ιουνίου 2019
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εικαστικά εργαστήρια για ενήλικες
  • Μεταπλάσεις της Αρχιτεκτονικής | Χρήστος Κουντούρας | Κατασκευές με υλικά σε δεύτερη χρήση | Σάββατο 6 Απριλίου & Πέμπτη 11 Απριλίου @ΜΟMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 
  • Plastic is Fantastic | Design αντικειμένου για τον δημόσιο χώρο | Σάββατο 13 Απριλίου & Πέμπτη 18 Απριλίου @ έκθεση "Print your City", Δ.Ε.Θ. 
  • Εξερευνώντας την Αφαίρεση | Αφαιρετική Ζωγραφική | Σάββατο 20 Απριλίου & Πέμπτη 9 Μαΐου @ΜΟMus-Μουσείο
 

Προβολή πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας | Δευτέρα 15 Απριλίου 2019
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
 

Προβολή της βραβευμένης ταινίας παραγωγής του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με τίτλο "Επιστροφή".

Για την ταινία θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Γιώργος Σκανδαλάρης και η Προϊσταμένη του ΜΒΠ Δρ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Drones 1: Φανταστικές αποστολές είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας ειδικά drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, διδάσκονται βασικές δεξιότητες και γνώσεις σε παιδιά 10-13 ετών (Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου).
 

Ευέλικτο πρόγραμμα μουσικής δωματίου, εργαστηριακού χαρακτήρα, για παιδιά 4-10 ετών και ενήλικες. Ένα ταξίδι στη μουσική, στις εποχές του χρόνου, στα συναισθήματα, στα χρώματα, στις μυρωδιές μέσω αφήγησης, δραστηριοτήτων ακρόασης και κίνησης, μουσικών παιχνιδιών και αυτοσχεδιασμών.
Επιμέλεια: Δήμητρα Ασλάνογλου
Με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Η παράσταση αυτή απευθύνεται σε έφηβους μεταξύ 12 και 18 ετών, και αποτελεί το δεύτερο μέρος της αφήγησης της ιστορίας της Θεσσαλονίκης – τόσο της πόλης όσο και των ανθρώπων που έζησαν ή πέρασαν από εδώ, που έγιναν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κομμάτι της ιστορίας της πόλης, όπως και εμείς, οι σημερινοί κάτοικοι ή επισκέπτες της.


Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, σε συνεργασία με την εταιρεία θεάτρου TheatrAction, τη νέα εκπαιδευτική της πρόταση, για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, με τίτλο ?Εγώ ο Μότσαρτ?. Μέσα από ένα ευφάνταστο κείμενο, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κορυφαίο συνθέτη απολαμβάνοντας παράλληλα μερικά από τα πλέον γνωστά έργα του.
Σάββατο 6 Απριλίου στις 19.00
Μουσική, παιχνίδι, χορός ,κίνηση και εκπαίδευση, όλα μαζί σε μια ημέρα αφιερωμένη σε όλη την οικογένεια!
Στα πλαίσια του STAY Active 2 - All day fitness event Από τις 10 το πρωί και μέχρι αργά το μεσημέρι διασκεδάζουμε με τους μικρούς μας φίλους παρακινώντας τους προς έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής.
Όσο για τους γονείς, έχουμε φροντίσει να περάσουν ευχάριστα παρακολουθώντας χρήσιμα σεμινάρια,κάνοντας γυμναστική η ακόμα απολαμβάνοντας ένα καφεδάκι!
...και το καλύτερο, με την συμμετοχή μας στην εκδήλωση ,στηρίζουμε τον οργανισμό Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
 
Το φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria αποτελεί ένα από τα ποιοτικότερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ της χώρας. Είναι μια διοργάνωση που αφορά και προβάλει τη δημιουργικότητα μέσω των τεχνών, την πρωτοτυπία, τη σημαντικότητα της φαντασίας για την ατομική και κοινωνική ισορροπία. 
Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών), Έφηβοι (13 έως και 17 ετών)
  • Κυριακή 7 Απρίλιος @ 6:30 μμ - 7:30 μμ "Ταξίδι Μακρινό" Θεατρικό Εργαστήρι από τη Μάρα Μπαχά και τη Μαίρη Χατζηαγγελίδου
 
  • Κυριακή 21 Απρίλιος @ 7:00 μμ - 8:00 μμ "Η Κοιλάδα με τα Μανιτάρια". Βιωματική παράσταση με τη Στέλλα Κοντού και με τις μαριονέτες που εμψυχώνει ο Χρήστος Πατσαρασλής.
ΒΙΒΛΙΟ

Περιγραφή : Το τρίτομο βιβλίο του Άλκη Χαραλαμπίδη Η Τέχνη του Εικοστού Αιώνα επανεκδίδεται αναθεωρημένο σε έναν πλέον τόμο 780 περίπου σελίδων. Το βιβλίο ξεκινά με μια εισαγωγή που αφορά την τέχνη του 19ου αιώνα και στη συνέχεια εξετάζονται σε παγκόσμια βάση, η ζωγραφική, η γλυπτική και η αρχιτεκτονική του 20ού καθώς και άλλες μορφές έκφρασης που κυριάρχησαν στην τέχνη, ιδιαίτερα μετά τον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο (Happening, Environment, Body Art, Performance, Land Art, Conceptual Art, Video Art κ.ά.).
Συγγραφέας : Νίκος Τσινίκας
 

Περιγραφή : Η παρούσα τρίτη έκδοση του βιβλίου είναι ριζικά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη. Η ύλη εμπλουτίστηκε με νέες θεματικές ενότητες που αφορούν το ιστορικό του ήχου, τους υπαίθριους χώρους παραστάσεων, τα ωδεία και τα στούντιο ηχογραφήσεων. . Ο συγγραφέας επιχειρεί να καταγράψει τα σπουδαία επιτεύγματα των ανθρώπων της ακουστικής και μεταξύ άλλων αναφέρει παραδείγματα-”σταθμούς” στις εξελίξεις του ακουστικού σχεδιασμού χώρων.
 
Περιγραφή : Η εικαστική εγκατάσταση του Γιώργου Κατσάγγελου "Relics to Eternity" που παρουσιάστηκε στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης τον Μάιο του 2017 αποτέλεσε την αφορμή για προβληματισμό σχετικά με το θέμα της προσφυγιάς, της μετανάστευσης, το φαινόμενο της Ειδομένης αλλά και τον ρόλο της τέχνης στα καίρια κοινωνικά προβλήματα. Το οπτικό υλικό της έκθεσης και οι απόψεις των συγγραφέων που κατατίθενται στο παρόν βιβλίο αποτελούν μια μικρή μόνο εισαγωγή στο διαχρονικά επίκαιρο αυτό ζήτημα.
Συγγραφέας : Γιάννης Μέγας

Περιγραφή : Ήταν Σάββατο 6 Μαΐου του 1876, όταν όχλος μουσουλμάνων κατέσφαξε στο Σαατλί τζαμί της Θεσσαλονίκης τον επίτιμο πρόξενο της Πρωσίας Ερρίκο Άμποτ και το Γάλλο πρόξενο Jules Moulin. Αφορμή στάθηκε η απαγωγή μιας νεαρής χριστιανής σλαβομακεδόνισσας, της Στεφάνας, από το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης την προηγούμενη μέρα, πιθανότατα από ομάδα Ελλήνων που ήθελαν να αποτρέψουν τον εξισλαμισμό της.
visit our website
Copyright 2015 | All Rights Reserved

Contact Us:
Τ 2310 551 754
E pr@peebe.gr


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 

Το μυστήριο του χρόνου

του Ηρακλή Παπαϊωάννου | τεύχος 77 του ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ

Πολιτιστικό Ημερολόγιο | Ιούνιος 2024

Η διαχειριστική ομάδα του Ημερολογίου της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος επιλέγει μεταξύ πολιτιστικών δρώμενων, εικαστικών εκθέσεων, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων και νέων εκδόσεων, και προτείνει…

MATAROA AWARDS 2024

Ανοίγοντας προοπτικές σε νέους δημιουργούς, για ένα «ταξίδι» στον χώρο της τέχνης