Ειδική Τιμητική Διάκριση του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣ. ΜΠΟΤΣΗ, απονεμήθηκε στην Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας για το περιοδικό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ.

Η διάκριση δόθηκε σύμφωνα με την απόφαση της γνωμοδοτικής επιτροπής του ιδρύματος, «Για την ποιοτική δημοσιογραφική παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την Ιστορία, τα Γράμματα και τις Τέχνες», κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της ΕΣΗΕΜΘ.

Τη διάκριση παρέλαβε κατά την 35η Τελετή Απονομής Βραβείων του ιδρύματος στην Αθήνα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Δ. Μπλιάτκας.

Το «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ» με την διαρκή ανανέωση της ύλης του και με την ποιοτική παρουσιάση θεμάτων Ιστορίας, Τέχνης, Γραμμάτων και Πολιτισμού της καθημερινότητας ήδη έχει χαρακτηριστεί από πνευματικούς ανθρώπους της χώρας ως “η συνείδηση της πόλης».

Η διάκριση επιβραβεύει το όραμα των εταίρων της Πολιτιστικής Εταιρείας αλλά και την προσπάθεια της συντακτικής ομάδας και των σημαντικών ανθρώπων του πολιτισμού που συνεργάζονται με το περιοδικό.