fbpx

logo

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Kόσμος το 2021: Προκλήσεις μιας αβέβαιης εποχής


Διαδικτυακά σε 4 Συνεδρίες

30 Νοεμβρίου | 7 Δεκεμβρίου | 14 Δεκεμβρίου | 21 Δεκεμβρίου

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο και το Ίδρυμα Konrad Adenauer, διοργανώνουν το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης με θέμα: Ο κόσμος το 2021: Προκλήσεις μιας αβέβαιης εποχής.

Οι συνθήκες της πανδημίας, των εθνικών και διεθνών εξελίξεων, αλλά και της ανατροπής της καθημερινότητάς μας, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη προβληματισμού και αναστοχασμού γύρω από καίρια θέματα που ορίζουν μια αβέβαιη και μεταβατική εποχή για τη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας. Κορυφαίες προσωπικότητες από την Αμερική, την Αγγλία, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, συμμετέχουν στο φετινό Συμπόσιο, μια διοργάνωση που προσαρμόζεται στην τρέχουσα συγκυρία και θα διεξαχθεί διαδικτυακά με τέσσερις συζητήσεις σε βάθος τεσσάρων εβδομάδων.


Η πανδημία του Covid-19 και τί σημαίνει για τον κόσμο;
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 ⃒ 20:30-21:45

Δυο κορυφαίοι διεθνολόγοι, από το Χάρβαρντ και την Οξφόρδη, συζητούν με τον Δημήτρη Καιρίδη για τις πολιτικές επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στο εσωτερικό των κρατών όσο και διεθνώς. Από την ήττα του Τραμπ, στο μέλλον του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην άνοδο της Κίνας και τον εντεινόμενο σινο-αμερικανικό ανταγωνισμό, το διεθνές σύστημα βρίσκεται σε μια κρίσιμη μετάβαση σε αναζήτηση μιας νέας ισορροπίας.


Καλυψώ Νικολαΐδη
– Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων & Διευθύντρια του Center for International Studies, University of Oxford

Stephen M. Walt – Robert and Renee Belfer Professor of International Affairs, Harvard Kennedy School

 Παγκόσμια ύφεση και Ελληνική Οικονομία

Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου 2020 ⃒ 20:30-21:45

Στην δεύτερη θεματική διαδικτυακή συζήτηση δύο κορυφαίοι οικονομολόγοι, από την Ελλάδα και τις Βρυξέλλες, συζητούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, τη δημοσιονομική επιβάρυνση αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές την επόμενη μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο Νίκος Βέττας συμπροήδρευσε της επιτροπής Πισσαρίδη ενώ ο Daniel Gros, ως διευθυντής του CEPS, διαθέτει την ευρυγώνια πανευρωπαϊκή ματιά για μια ανάλυση του τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα και τι η Ευρώπη μετά την πανδημία.

Νίκος Βέττας – Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ

Daniel Gros – Διευθυντής του Centre for European Policy Studies, ΒρυξέλλεςΤουρκία: Προς τα που πάει;

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 ⃒ 20:30-21:45

David L. Phillips – Διευθυντής του Peacebuilding and Rights Program, Institute for the Study of Human Rights, Columbia University

Soli Özel – Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Kadir Has University της Κωνσταντινούπολης and αρθρογράφος στην ημερήσια εφημερίδα HabertürkΤεχνητή Νοημοσύνη και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 ⃒ 20:30-21:45

Μιχάλης Μπλέτσας – Διευθυντής Πληροφορικής, Massachusetts Institute of Technology Media Lab

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης – Καθηγητής στο Τμήμα Ηλ. Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και ερευνητής στο MIT Institute for Foundations of Data ScienceΕξαιτίας του COVID19, το φετινό Συμπόσιο θα διεξαχθεί διαδικτυακά.
Η συμμετοχή στο Συμπόσιο είναι δωρεάν και μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συζητήσεις σε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους:

*Η γλώσσα εργασίας του Συμποσίου θα είναι τα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά για όσους χρήστες το επιθυμούν.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Παγκόσμια ύφεση και Ελληνική Οικονομία

Στην δεύτερη θεματική διαδικτυακή συζήτηση δύο κορυφαίοι οικονομολόγοι, από την Ελλάδα και τις Βρυξέλλες, συζητούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, τη δημοσιονομική επιβάρυνση αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές την επόμενη μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η πανδημία του Covid-19 και τί σημαίνει για τον κόσμο;

Στην πρώτη θεματική διαδικτυακή συζήτηση δυο κορυφαίοι διεθνολόγοι, από το Χάρβαρντ και την Οξφόρδη, συζητούν με τον Δημήτρη Καιρίδη για τις πολιτικές επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στο εσωτερικό των κρατών όσο και διεθνώς.

8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το 8ο Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο Ολύμπιον, μια διοργάνωση της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο και το Ίδρυμα Konrad Adenauer.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φράγκων 6-8
54626 Θεσσαλονίκη
Τ 2310 551754
E info@peebe.gr